Ini Wilayah Hijau: Sotong Bakar yeahhhh!


09 August 2012

Sotong Bakar yeahhhh!

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Kalau pergi bazar ramadhan kan, memang akan selalu nampak la ayam bakar, ikan bakar, pari bakar, kat mana mana la memang bakar bakar ni ada kan. Macam dah boring je ayam bakar, ayam bakar, ayam bakar. kalau dulu hany punyalah beriya mencari ayam percik versi kelate. percik dia kaler putih. owhhh susah wooo nak cari. tapi bulan ramadhan ni…berlambak kat bazar tu tinggal sedap dgn tak sedap jer.

Minggu lepas, hany teringin la nak makan sotong bakar ko. ahaha mencari la kan kat bazar ramadhan putrajaya, mini bazar kat taman ni ha, lepas tu bazar area taman equine. harusla TAK ADA, semua pun ayam bakar, ayam percik, ikan bakar, ikan percik, pari bakar. ada la bagitahu MZ nak sotong bakar, tanya jugak marlia katmana ada kan. tpai bila dikir balik, macam mustahil je nak jumpa, maka di bairkan berlalu saja keteringinan itu.

Hari ni, kitorang ke bazar Taman Puncak Jalil 2, ada la ternampak TUPAT SUTONG. RM4 seekor. fikir fikir…jalan dulu lah, kalau teringin gak nanti patah balik. lepastu jalan la lagi…nampak la ramai orang duk menunggu depan 1gerai ni, nampak berasap. hurmm mesti ikan bakar ni. kitorang lalu,ingat nak lalu jer, sekali pandang, tengokkkk tempat bakar mcm bakar daging burger tu…penuh dengan SOTONG!!!!. terus hany pandang MZ, nakkkkk. kitorang stop and masuk Q terus. ahaahahaha, tanpa fikir panjang ok.

IMG_3664 tu dia penuh dengan sotong…

kasi zoommm sikit;)

IMG_3665 dia ada size S, M, XL.

Bila tanya, yang besar RM19,RM20 seekor, yang kecik pulak RM7 seekor. maka kami decide ambil yang kecik 2ekor. RM17. okaylah kan, nak melepas keteringinan ini.

IMG_3666 ha tu dia 2ekor sotong. puas hatiiii.

Yang beshnya, kedua dua ekor sotong tu ada telur dalamnya. lagi la puas hati tau. so semalam berbuka dengan sotong bakar + bihun sahaja. sedapppp sangat. ahah kalau dah teringin  tu kan, dapat jer, harus la terasa keseronokkannya;)

Komen
17 Komen

17 comments:

Ardini Humaira said...

huyii besarnye sutunnn.lama tak makan sutunnn. :D

Chic Na said...

dapat jugak makan. nasib baik sedap kan. :)

are_lin@yu said...

wahh besarnya sotong bakar ni..au tak pernah makan lagi..tp mmg pnggemar sotong..hehe

SURIA AMANDA said...

memang seksi sotong2 tu semua sampai seksa i yang menengoknya...

qasehraihan said...

terliurrrr..huhu

http://qasehraihan.blogspot.com/2012/08/aku-dan-suppliment-makanan-tambahan.html

Diela Zaimi said...

aduihhh terliurnya rasa...kat sini confirm x jumpa...huhu..

AzuraFazil DIN said...

tingt sotong sumbat air tgn arwah nenek

lelamaisara said...

perhhh...besar nye sotong...puas tu

dyabunga said...

sedapnya,,

Masz Sidek said...

besar nye... mesti puas dpt makan... :D

fieza said...

mmg jarang org jual sotong bakar. besar2 lak tu dlm gambar.. lau beli sendiri pun, mau mahal...

tapi time puasa ni, mmg tgk je macam2 nak beli..
-fiezaradzi dot com-

Cik Nur said...

uu..nampak pun dah tau, mesti sedap..!
rm7 pun nampak besar...

syalinda johari said...

wei nak jugakkkkk...tak kira, nak ajak jugak laki aku p puncak jalil..ekekekek

Yana Libra said...

wah~~ besarnya sotongnya tu..xpernah rasa lagi sotong bakar..huhu~~

Aine Ainun said...

sedapnya Hani.....

terliur saya

Si Matatajam said...

Hmmmmm sedapnya sotong bakaq... Nak gak....terlioq dah ni...

9n0L4 said...

perghhhhhh. sotong bakorrrrrrr. mmg sedap dimkn begitu sajaaaaaaa. ;)