Ini Wilayah Hijau: sama sama membantu…


29 July 2012

sama sama membantu…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Macam mana nak mulakan entri eh…kali ni hany nak bercerita dan memohon bantuan daripada sahabat blogger sekalian. ini adalah berkaitan seorang blogger yang dikenali dengan nama UNCLE.

UNCLE ni bermula dengan sakit, eh sakit ker…ada diabetes. then UNCLE mengalami STRESS yang amat sangat!!!sehinggakan UNCLE ni pernah mendengar suara berbisik supaya dia terjun dari bangunan. UNCLE ada mendapatkan rawatan di klinik dan kini mendapatkan rawatan tradisional. dikhabarkan UNCLE juga terkena benda benda mistik ni. UNCLE juga dirujuk ke bahagian psikatri.

UNCLE ni memang kerja kerajaan, tapi dek kerana cuti bergaji dah habis, sekarang UNCLE tengah bercuti tanpa gaji. Hany memang taktahu sangat cerita UNCLE, tapi selalu jugak berhubung thru phone, sms. hany taknak la cerita semua apa yang UNCLE cerita, tapi serius terkejut sangat dengar cerita dan keadaan UNCLE sekarang.

Disini, hany mohan kita sama sama membantu UNCLE. Persiapan raya memang diketepikan sebab lebih menumpu pada rawatan. rawatan moden dan tradisional sama sama memerlukan duit.

Jadi hany memohon dari sahabat yang prihatin semua, sudilah kira nya menderma buat UNCLE, dalam membantu usaha UNCLE untuk berubat. tak dapat banyak pun takper, sekurang kurangnya dapat meringankan beban UNCLE sekeluarga. sikit sikit, tapi ramai yang membantu InsyaALLAH…

1217-0048508-52-1 (CIMB) : Shaifful Hairi b Ramli
159012-90-2421 (maybank) : Aswani Mohd Fazil (isteri)

http://inibloguncle.blogspot.com/2012/07/suatu-pengalaman-penuh-pahit-insan.html

Marilah kita sama sama membantu dalam meringankan beban UNCLE sekeluarga. InsyaALLAH. Juga sama sama lah kita berdoa agar UNCLE kembali sembuh seperti sediakala…aamiin.

**nak copypaste entri ni pun tak per, hany izinkan. kalau ke blog UNCLE, tak nampak sangat dia sakit, tu lah taknak orang tahu kan…**

Komen
17 Komen

17 comments:

Ardini Humaira said...

ya Allah.. semoga dipermudahkan segala urusan uncle...

Cinta Misteri said...

Hari baik bln baik, sama2lah kita ringankn beban insan lain. 10 ringgit kita boleh derma ke tabung2 luar negara, apalh salahnya kini bantu saudara sendiri. Thks for sharing..

Cendol said...

takde duit nak derma.cendol tak keje.
moga uncle cepat sembuh!

Rohani Hashim said...

Aamiin. Dni doakan jugak yer buat uncle ni yer.

Rohani Hashim said...

Ha betol stuju dgn CM,sorg RM10.lama2 byk jugak kan.sama sama kita tlg menolong yer.mohom hebahkan jugak.aamiin

Rohani Hashim said...

Cendol,tlg doakan dan mohon tlg sebarkan pun boleh.insyaALLAHsmoga ada yg sudi bantu

Chic Na said...

Insyaallah. tau jugak pasal uncle ni.

~Sweet Honesty~ said...

insyaallah..akan membantu mana yang mampu..moga uncle cepat sembuh..

Yumida said...

moga Allah menyembuhkan penyakit misterinya...
moga ada insan yg membantu jg menghulurkan sedikit sumbangan
doakan segala yg terbaik utk uncle...

lelamaisara said...

moga Allah permudahkan ..

Cik Nur said...

terima kaseh atas info.. mmg selalu nmpak uncle ni ceria je, xsangka pula dia sedang sakit... insyaALLAH akan tolong selagi mampu.. dan sama2 kita doakan moga uncle cepat sembuh.. :)

Wanieys said...

kesiannyer....semoga uncle cpt sembuh

Deq's Qienz said...

Sabaq yerr.muga cepat sembuhh..dugaan bln puasa..

Nadia Elena said...

moga dipermudahkan..

Nyue said...

semoga uncle cepat2 sembuh...besarnya dugaan dia dibulan ramadan ini

N.Aima K said...

marilah kita doakan mudah-mudahan uncle cepat sembuh..

wan nurul hezrina said...

Semoga uncle cepat sembuh..kesian uncle harap Ada ramai yang menghulurkan bantuan.