Ini Wilayah Hijau: Garlic & Lecithin


17 July 2012

Garlic & Lecithin

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Ha, semalam ada entri pasal tekanan darah MZ dah kembali normal. Alhamdulillah, dengan pengawalan makan, kekurangan stress juga dengan sedikit supplement kan. dan Yang pasti dengan keinginan DIA. barulah semua nya terjadi kan. Usaha tu tetap perlu dilakukan. Masa MZ start pening pening, sampai hidung berdarah 3kali, dek tekanan darah makin tinggi…kitorang decide la nak ambil supplement sebagai support sebab taknak terlalu bergantung pada ubat klinik.

Terus la MZ search supplement apa la dia tuh. tiba tiba lak rajin kan ahaha dah kena kat diri sendiri memangla rajin;).ntah macam mana ntah, tiba tiba kitorang decide nak try supplement SHAKLEE nih. Kebetulan hany ada la membe yang dah ambil SHAKLEE dan juga jual. so pungpang pungpang, kitorang ambil yang minimun la, hehee bajet ko. Garlic+lecithin.

garlic

Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik.

Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

** Meningkatkan sistem imun

** Anti Bakterial dan Anti Viral
** Menurunkan Tekanan darah dan tahap kolesterol
(60Kapsul)

 

Image2443374

Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.  Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi  daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

** Menggalakkan fungsi optimum otak

** Memecahkan lemak dan mengurangkan berat badan
** Mengurangkan paras kolesterol dalam serum
(180 kapsul)

SHAKLEE ni adalah supplement tau, bukannya ubat. kena faham dan bezakan. jadi katakan la MZ sakit kepala, so telan la garlic ke lecithin ker kan, sakit kepalanya tidaklah terus hilang sekelip mata. kena jugak makan ubat sakit kepala. tapi dalam kes MZ, memang tak makan ubat klinik pun. ntah degil kot;). tapi MZ memang disiplin dalam pengambilan supplement ni. sebab tu alhamdulillah BP kembali normal.

InsyaALLAH, lain kali hany share pulak yang lain yer. sharing is caring;). Retail Price untuk GARLIC = RM47.50 manakala LECITHIN = RM52.50. hehe InsyaALLAH hany boleh bagi harga untuk korang korang ;) contact hanyhijau@gmail.com

sijil-halal-shaklee Sijil HALAL SHAKLEE, untuk maklumat lanjut boleh hubungi HQ SHAKLEE 603-56223188/ www.shaklee.com.my

*hany pun nak start ambil lecithin jugakla,ngeeee nak kurangkn 2kg macam MZ;)*

Komen
14 Komen

14 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Lecithin mmg bagus utk kesihatan.:)

etuza said...

syukurlah ya, ada tak amalkan spirulina produk elken!. apapun wajib usaha tuk rfedakan TD..tu.

Yumida said...

garlic memang bgs utk kasi buang angin..dulu sy beli produk sendayu tinggi...mmg bg effect la..terasa ringan bdn...tp terasa aura herbanya kuat tatkala sendawa
lecithin x pnh try lg

Solehah Shamsuddin said...

garlic? oh no solehah xske bawang.baunya xsdap

Rohani Hashim said...

ooo spirulina eh, takpernah pulak. tu lah mmg kena usaha kan. dibiorkan bahaya...

Rohani Hashim said...

yer kot tu sbb bleh kurang berat kan. tp so far memang takde bau la bawang tuh. sbb tu hany pn teringin nak try. hehehe

Rohani Hashim said...

dear, so far yg kapsul ni memang takde bau dan takde rasa bawang putihnya itu. akak pun xsuke gak bau bawang putih tu kuat, tp yang ni xde bau.maybe sbb dah di kapsulkan kot

Rohani Hashim said...

YM, hany mmg xpernah try lecithin ni. ni pn br nk try lps husband dh try. tp mmg lecithin ni byk kan, pelbagai brand ada keluarkan lecithin

Chic Na said...

bagusla. tau la kan kalo ubat klinik tu drug nya banyak mana. kalo amalkan supplement kofem2 la selamat. ;)

are_lin@yu said...

supplement ni bagi teanga tak sis?

lelamaisara said...

bagus la tu dah amik supplement..:)
hope lepas ni okey ye...:)

Cik Nur said...

dah lama ke hany amalkan..?

Aine Ainun said...

betul tu...
shaklee antara produk yang terjamin..

takpa, kita usaha kan...Insyaallah, akan lebih baik..

Rohani Hashim said...

Ciknur,baru sebulan amalkan. Ni br proceed 2nd order ni.