Ini Wilayah Hijau: Dah turun…alhamdulillah


20 March 2013

Dah turun…alhamdulillah

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, BP dah turun, minggu lepas 150/90, semalam dah turun ke 137/83. Hati ada senyum. sebab Dr.Aslan Bacho ada cakap, monitor BP untuk 3minggu paling kurang la, kalau masih tak turun maknanya memang hany ada masalah darah tinggi yang berkekalan la. tapi kalau dah turun tu, alhamdulillah…mungkin disebabkan pemakanan, mungkin stress…

Owhhh bila berbicara pasal STRESS. semalam ada menerima perkhabaran yang boleh dikatakan cukup untuk buatkan hany down. Yer setiap orang diuji, setiap orang ujian nya adalah berbeza. tapi kita sebagai seorang MUSLIM, cukup bertuah kerana mempunyai si DIA yang mampu mendengar segala masalah, mampu memberi serta membantu kita. tensen, kecewa, sakit hati, semua ada…tapi tetap kena redha menerima ujian dari DIA….

Tapi, yerlah realitinya tak seindah kata kata. memang kita cakap, ok sabar sabar blablablabla…tapi bila tiba saat nya, bila berada dalam keadaan tertentu, pasti akan ada benda yang akan trigger kita, then akan buatkan perasaan kita ni kembali gundah gulana, kembali bergolak.

**please, kalau anda ada sahabat, saudara mara yang senasib macam hany, kalau betul anda prihatin, kalau nak tanya, tanya betul betul. jangan tanya dengan niat nak sindir nak apa.fizikal kami boleh senyum2, gelak2, tapi dalam hati siapa tahu. dan ini akan effect kehidupan seharian, akan effect segala benda. setiap manusia mahukan yang terbaik, tapi apakan daya bahagian kami ni macam ni…doakan kami…aamiin**

Komen
12 Komen

12 comments:

fazilzura said...

dok minum susu fresh tu psl BP tinggi ke?

jgn stres sgt tau , kene bnyk kan rehat ..

hanya org yg penah mengalami je tau perasaan itu hany.. bnykkan saba

syalinda johari said...

hani..jangan down pasal benda tu...huhuhu..tiap kali ko terasa down, ko kuatkan lagi hati dan baca doaa...betulla kami boleh nasihatkan ja suruh sabar, tp ko yang menanggungnya.. petang semalam tak sempat nak sembang2, aku ada benda nk story kat ko..

Arina Shamsul said...

kuatkan semangat ye dear,abaikan semua kata2 yg tidak membina tu..huhu

Mrs Velentine said...

kuatkan semangat yea..kena kurangkan berfikir..masih tinggi lagi tue BP...abaikan org yg dok bertanya tue

Chic Na said...

jaga kesihatan hany.. jgn fikir banyak sgt.

Cik Nur™ said...

abaikan je mulut2 xde insurans tu...
Nur sentiasa doakan hany..
sabar byk2 k

Solehah Shamsuddin said...

akak, senyum2 selalu ye. jangan difikirkan masalah. anyways, tahniah sbb BP akak dh turun :)

N.Aima K said...

:( banyakkan bersabar ya dear..

Aine Ainun said...

sabar ye...

jangan berhenti berdoa...saya doakan utk awak...=)

9n0L4 said...

jgn pikirkan sgt sesuatu hal tu tau. boleh efek kat kesihatan kite. :)

N.Aima K said...

alhamdulillah..jaga kesihatan dear!

Batu Adventure said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/