Ini Wilayah Hijau: Dapur Minyak


18 June 2013

Dapur Minyak

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Haaa jangan tak tahu ada dapur minyak tau, bukan dapur gas, dapur elektrik jer ada. hehehe old school giler kan. mariii ushar gambar dulu.

970198_328796020584332_373357306_n

Haaaa ini dia dapur minyak.

Rumah hany lama jugak guna dapur minyak ni sebelum tukar dapur gas. lamaaaa, lepas tu selalulah kena kerah pergi beli minyak gas. ahaha selalu liat giler nak pergi beli sebab bau minyak gas tu kuat sangat.

Rumah hany yang dua dapur tu…

Kenangan lama…Winking smile

Komen
6 Komen

6 comments:

Lady D'yot said...

umah saya guna gak dapur minyak camni dulu..pastu guna lampu pelita yang kena pam pam..baru lampu tu leh menyala..hehe..lampu tu guna bila blackout je.

cikcloudy said...

ini sgt rare :)

Solehah Shamsuddin said...

wah mmg unik btl.tp cmne nk gne dapur minyak ni?solehah xpnh lak tgk dapur minyak camni

Cik Nur™ said...

ehh..lama tak tgk dapur ni...umah nur tak pernah guna dapur ni...

Chic Na said...

first time tengok.. bekas sebelah tu tangki minyak la ye?

Azi said...

kenangan..dapur ni glamour dengan panggilan dapur butterfly kan...


*hany dah email kat zalora ke? tulis je hany berminat nak bekerjasama dengan zalora dan letak link blog sekali.