Ini Wilayah Hijau: Bila Gaji, Jualan muncul di merata tempat


27 June 2013

Bila Gaji, Jualan muncul di merata tempat

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Government dah gaji kan. Macam biasa bila dah gaji, banyak la jualan di adakan kat lobi bangunan kerajaan ni. hehehe hany pun antara orang yang memenuhi jualan ni. tapi di bangunan KWP ni, tak banyak sangat ada berapa gerai jer.

Dalam banyak banyak gerai tu, yang mendapat sambutan adalah gerai jual biskut. hwaaaa sedapnya biskut…yer lah tengah puasa ni sedapp je nampak, bau pun menyelerakan.

IMG_5853

 

IMG_5855

Biskut zaman kanak kanak…gerammm tengokkk, rasa nak beli semua jer. hahaha napsu orang berpuasaWinking smile

IMG_5857

IMG_5858

IMG_5861

IMG_5863

IMG_5866

Hany beli yang kapal terbang setengah kilo dengan yang bentuk bear rm5. bau dia sungguh menggoda.tak sabar owh nak makan ni. Beli yang kapal terbang tu sebab teringat dekat MZ, dia suka yang ala ala pedas ni…

Naseb baek tak berkenan dengan baju…ahahhaa padahal tak gaji lagi Winking smile

Komen
8 Komen

8 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Salam...jimat cermat berbelanja tu...

Azi said...

kat sini dh habis jualan hari selasa ngn rabu je.. jualan penuh satu ruang lobi... mmg keje perabih duit sahaja

:: Cik Viva :: said...

nostalgia la pulak tgok tong2 biskut ni..especially biskut kapal terbang tu...lame giler tak makan..

Rosmiza Ali said...

Wah! Biskut kapal terbang! Lama giler dah tak jumpa.. Bila tengok gambar kat sini baru teringat balik kat biskut ni.. Sedap woo! ^^,

syalinda johari said...

weiii..naper diorg ni tak dtg juai biskut2 tu kat opis aku neh..
sedapnya kapal terbang tuuuuu

Cik Nur™ said...

macam2 nama..
ingt lagi kecik2 dulu, mkn biskut butang tu, mkn yg manis je..yg lain buang.hehehe

ZaloraTeamMY said...


Salam daripada Zalora Malaysia,

Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my ? Kami berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama anda.

Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)

MAT NOR said...

nostalgia zaman kanak2 makan biskut yang mcm ice cream tu... mkn cream jer biskut buang bagi ayam makan.