بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Wednesday, June 26, 2013

Hujan

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, hari ni hujan membasahi bumi. Rasanya di kebanyakan tempat di area Klang Valley ni hujan turun. Hany hari ni MC, cirit birit, ahaha okay tak de kaitan dengan jerebu. terslaah makan peanut butter yang dah expired. itu salah sendiri. kenapa tak cek kan. naseb ko lah.

Masa hujan turun, memang kat rumah la, kebetulan MZ pun MC sebab sakit mata.ha yang ni akibat jerebu.sampai merah mata. harap tak jangkit la…tengah syiok tengok cerita apa ntah, tiba tiba astro keluarkan signal, haaaa ni selalu keluar time nak hujan or dah hujan ni.

Hany dengan MZ melanguk mengadap cermin ke luar rumah.alhamdulillah menderu deru hujan turun. kitorg pandang je hujan. tak do kerja kan. yer lah nak buat apa kan, tv takleh tengok, nak bua tprojek, hanny tengah puasa…makanya tengok je lah air hujan yang mencurah curah.

944439_668994239781735_882042112_n

Dengar cerita, hujan yang turun ni hujan yang dibenihi awan tu, ntahla tak kesah la janji ni smeua kuasa ALLAH. Lantakla apa pun, kita berusaha jer, DIA yang jayakan. dengar cerita jugak, bumbung kuarters putrajaya tercabut dan jatuh, hempap kereta. Naseb la tak ada orang kan…

Hari ni tu adalah 25.6…hehehe

1 comment:

Azi said...

alhamdulillah.. smlm hujan petang dan malam kan

Followers