بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Saturday, June 15, 2013

Sticker Bonet Kereta

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Sticker hitam yang orang letak kat bonet kereta tu. tak tahu la nama dia apa, tapi sebab tampal, maka panggil sticker la kot. Nampak smart kan, selalu orang tampal dekat bonet depan atau pun atas kereta tu. Kereta MZ ni bonet depan memang cat dah tertanggal la…

Dah nampak tompok tompok sebab cat tertanggal. ni semua kerana batu batu yang melantun dan terkena bonet itu. nak cat lain, ongkos pulak kan.Lagipun bahagian lain elok lagi kan. so survey survey jumpa la yang boleh datang rumah buatkan. terus la MZ set kan appoinment.

IMG_0166

Asalnya, hehe tak nampak la tompok tompok itu Winking smile

IMG_0168

Dia hamparkan dulu itu sticker. memang dah bagitahu kereta apa kan…so dia bawak yang betul la saiz nya

IMG_0169

Dia tampal kan kat bonet

IMG_0170

Lepas tu dia potong ikut bentuk bonet

IMG_0171

Dia cabutkan kertas.hoih ibu jari ke apa tuh hahaha

IMG_0172

Lepastu dia akan spray air kat atas

IMG_0173

Lepas tu dia akan gosok gosok bagi lurus. air ni akan cairkan gam  kat bawah kot Winking smile

IMG_0174

Untuk finishing, dia gunakan apa ntah untuk rapatkan serta kuatkan sticker. juga buang semua gelembung udara.

IMG_0175

Tinggal nak kemaskan bahagian lebihan di tepi tepi

IMG_0177

Tang nak kemaskan bahagian tepi ni mencabar sikit sebab tak sekata kan

-

-

-

-

-

-

-

-

Taraaaa……

IMG_0234

IMG_0181

Amacam? hensem kan….Winking smile

9 comments:

Chic Na said...

wahhh nmpak smart la ada sticker tu. tampal je eh.. selama ni dok ingatkan guna cat. huhu..

Cik Nur™ said...

perghhh....Nur pun teringinn jugak nak buat laa....

berapa kos ni hanny...?

JHS said...

Aku pun nak buat jugak la kat Wira aku walaupun dah sebulan tersadai dalam rumah mak aku..wakaka

Dayana Bahar said...

Baru tahu rupanya sticker.. Ingatkan cat hehe

Ida_Iara said...

Kete personaku pun pakai ni jugak.boot depan aje la kasi letak.en suami la yg nak buat sangat..alasan dia tompok2 jugak kaler bonet walau tak nmpk sgt pun benornye.haha..kira sekali pdg dari dpn tom grey mu sama aje rupa dgn persona ku..haha..kaler pun serupa ni..haha

cancer gurlz said...

bley tau x harge nye bape??? mmg masalah sebb kene batu.. aiyoooo..

cancer gurlz said...

bley tau x harge nye bape??? mmg masalah sebb kene batu.. aiyoooo..

Wan Kamil said...

pergi jalan pasar untuk 1 bonet modal baru dalam rm 20 je...org panggil nie stiker carbon..mcm2 colour ada...

Yuslinda Binti Yunus said...

Murahnya saya pasang kat soto rm150 depan jer

Followers