بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Friday, June 07, 2013

Pemakanan Sunnah: QASEH

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Bila sebut pemakanan sunnah, apa yang korang terbayang? yang pertama mesti Habbatussauda kan, lepas tu Kurma, lepas tu apa lagi? Perasan tak kalau sebut pemakanan sunnah orang macam kurang beri perhatian. nak nak kalau melibatkan supplement ke apa ker, kebanyakan akan mencari produk yang terkini, yang dah mendapat jutaan review akan kebaikan nya. sama la macam hany, macam tu jugak.

Hany nak share pasal satu makanan tambahan yang berasaskan pemakanan Sunnah. QASEH. QASEH adalah keluaran syarikat bumiputera Islam ANA EDAR SDN BHD, dan semestinya mengikut standard islamik.

Hany baru jer betul betul amalkan QASEH ni start bulan 4 lepas la. Sebenarnya yang buatkan hany nak amek QASEH ni adalah sebab kandungan yang ada dalam QASEH ni. Antaranya adalah MADU, KURMA, BUAH TIIN, MINYAK ZAITUN, HABBATUS SAUDA, EKSTRAK DELIMA, ARABIC GUM, GINGKO BILOBA, SIREH,AIR ZAM ZAM, MANJAKANI, PEGAGA. See, kandungan dia kebanyakan nya adalah makanan sunnah kan. hany ni jenis yang susah nak makan banyak banyak benda ni kan.

IMG_5650

inilah dia QASEH nya, QASEH ADINDA untuk perempuan, QASEH KEKANDA untuk lelaki. Berbeza dari segi kandungan sikit jer.

page2

Kandungan QASEH kekanda dan adinda

Macam mana pula rasa dia? boleh telan ker? Alhamdulillah…mesti boleh telan.hehehe melainkan korang memang tak boleh makan kurma. ala buah kurma tu, rasa dia memang rasa kurma. ianya dalam bentuk cecair la.

IMG_5675

ha inilah rupa dia. yang putih tu susu kambeng. hany minum susu kambing pagi pagi campur dengan QASEH ni.

Alhamdulillah, setelah betul betul amalkan QASEH ni, boleh rasa la perubahan nya kan. Macam pagi pagi kalau terlupa atau tak sempat nak makan, memang boleh tahan la perut. tak lapor gila gila la. Lepas tu dari segi tenaga, memang bertenaga la, takde lah lemau sangat kan. dan alhamdulillah peot, flow nya sangat cantik. alhamdulillah bersyukur sangat.

Lepas ni, hany akan kongsi lagi testimoni berkaitan QASEH ni. kalau korang nak tahu lebih lanjut pasal QASEH ni boleh la whatsapp/msg hany 0199597323.

**InsyaALLAH, tak rugi amalkan makanan tambahan yang mengandungi makanan sunnah ni. banyak khasiatnya…InsyaALLAH**

4 comments:

are_lin@yu said...

bagus makan..tp ayu tak pernah try lg..huhu..klu ngn susu mmg ssh skt tkak ni.hihi

Rohani Hashim said...

@Are0you,
hehe sebenarnya makan macam tu jer. tp hany campur susu sebab mkn susu kambeng kan,susu kambeng rasa dia lain mcm sikit.so taknak rasa susu kambing tu kuat,sbb tu campur dgn qaseh ni

Cik Nur™ said...

bila sebut mknan sunnah, perkara pertama yg nur ingat kurma.. :)


qaseh ni dulu ustazah norbaiyah dgn suami dia dutakan..

Rohani Hashim said...

@cikNur
a'ah betol, tapi la ni UStaz Haslin @Ustaz bollywood tu duta dia.

Followers