Ini Wilayah Hijau: Mengapa minuman 3 in 1 bahaya


14 June 2013

Mengapa minuman 3 in 1 bahaya

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Huiiiii, 3in1, CEPAT, SODAP, LAZAT kannnn. Hany pun suke. hahaha nak nak nescafe tu kan. tapi sekarang memang dah stop 3in1 ni.yer lah dapat banyak info pasal 3in1 ni kan. meh kite tengok kenapa 3in1 ni bahaya…

> Mengandungi lebih 3 sudu teh gula dalam setiap pek
 
> Gula yang berlebihan bertujuan mengurangkan rasa pahit dalam minuman 
   tersebut
 
> Selain GULA, KRIMER yang digunakan adalah sejenis lemak tepu yang boleh
   membahayakan kesihatan
 
> Turut mengandungi KAFEIN yang menyebabkan rasa berdebar (palpitasi) dan
   menyukarkan tidur pada waktu malam
 
> Setiap pek mengandungi sehingga 200 KALORI
 
> Jumlah kalori itu sama dengan 2 keping ROTI atau SEPINGGAN NASI
 
> Jika diambil 3 paket sehari, ia bersamaan 600 kalori dan turut menyumbang
   kepada berat badan berlebihan.
 
> Kandungan untuk meningkatkan tenaga seperti TONGKAT ALI, KACIP FATIMAH
   dan GINSENG adalah sangat SIKIT kerana bahan bahan ini mahal dan sukar
   untuk diperolehi.
 

IMG_0244

Sumber kosmo

Terbaek kan dia punya kandunga…huhu sabau jer lah. maka, SAY NO to 3in1 punya minuman Winking smile

Komen
5 Komen

5 comments:

Irfa said...

mmg jarangggggggggggggg minum 3in1
rela bancuh sndiri ;)

Azi said...

dah jarang minum minuman 3 in 1... tp sedappppp

syalinda johari said...

padan la aku selalu berdebar2 jaaa...insafff takmau dah 3 in 1 milo, kopi bagai

Chic Na said...

dulu suka gak minum hot choco 3-in-1.. sekarang tak minum dah. biasala benda2 yg instant ni banyak side effectnya.

Cik Nur™ said...

Nice info, pasa gula tersembunyi tu mmg sedia maklum, tapi tu la, degil jugak kekeadang tu...huhuh