بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Monday, July 01, 2013

Ketua Saintis Negara…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Korang pernah pergi Pasar Pagi Shah alam tak? Yang dekat stadium shah alam tu…kitorang acapkali la pergi. kadang2 pergi amek stok susu kambeng, kadang2 pergi jalan jalan jer. exercise aper, besar tu…sampai berpeluh peluh la…

Kalau korang perasan, kat pasar ni ada seorang uncle. yang selalu memberi penerangan mengenai otak kanan, serta cara ingat sifir dengan senang. yang mana uncle ni memakai tag yang besar…lagi besar dari tag nama dalam Runningman tu. tag ini tertulis “Saya adalah Ketua Saintis Negara”.

haaa ngko, sangat konfiden! well, kalau korang dengar seketika cara yang dia ajar untuk ingat sifir ni, memang bagus caranya…sangat fun dan senang.

IMG_5909

haaa, nampak itu tag? besar bukan…

IMG_5915

ramai jugak yang mendengar.

Di samping itu, uncle ni ada jugak menjual senaskah buku, yang menunnjukkan cara menggunakan otak kanan, serta mengingat sifir ni.

tapiiiii, kitorang hairan, setiap kali kitorang datang dan berhenti untuk dengar, mesti sifir 8 dengan sifir 9 jer dia ajar. ke kitorang yang terlepas? ke dia tahu cara nak ajar secara kreatif sifir 8 dan 9 jer?

eh eh jangan kau was was akan kebolehan ketua saintis negara ini Winking smile

1 comment:

SYANI said...

Dah samapi Shah Alam rupanya pakcik tu. Few years back dia ada kat Ipoh.

Followers