بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Wednesday, July 24, 2013

Mana nak cari baju raya ni…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

dah 15 hari puasa kan…lagu raya dah mula kedengaran dah. huiiii bertambah tambah la rasa dah dekat nak beraya ni. padahal puasa pun setengah bulan lagi.

Ha, amacam korang dah setel semua baju raya? ahaha tahun ni konon beli awal awal taknak last minit cari baju raya, tapi hampeh…sampai la ni tak de baju raya lagi. sebenarnya dah beli la yang sedondon (kononnnn), tapiii kan hurmmm nak le menambah selai dua lagi kan.hehehe itu pakai 1st day raya, rumah mertua takdo lagi kan.

Fening jugak nak cari baju raya untuk orang extra size ni. lepas tu ada lagi kriteria yang kena dipatuhi lepas syarat extra size dipenuhi ni. Peplum sah sah la tak lulus kan, walau ada saiz besar. MZ dah reject awal awal dah.

rana-signorina-20

Credit pic to http://www.ranaaswad.com

Kenan dengan jubah ni, nama dia rana signorina. ushar punya ushar ada la kaler hijua, sekali dah tutup la untuk proorder dia. yang ada pun saiz tak do extra punya nih ;(

Yang baju kurung cotton yang ready made tu, kebanyakan nya tak der size extra ni.hurmm payah jugak…buntu mana nak cari. lelaki senang je kan, dapat sepasang baju melayu, yang lain tshirt or kemeja sudah…sap sap soi setel.

Plan jumaat ni nak pergi Putrajaya, ala karnival sempena raya tu…mesti ada jual baju lah kan. harapnya jumpa la yang memenuhi semua kriteria. tu tak fikir tudung lagi kan. tahun ni henbeg, kasut semua pakai mana ada jer. tak larat weh nak tukar semua kan. berpada pada lah hany…Winking smile

 

**korang kalau ada web yang jual baju baju besh ni, tinggal la url eh**

11 comments:

Admin said...

peplum ceksi wei...hahaha..tp cantekkk

:: Cik Viva :: said...

tapi macam jubah dress je..peplum tu yang macam kembang tu kan..

Masha Meisters said...

masha beli jubah kat pasar ayer hitam...hehe
murah je? cantik dan sofisticated...hehe
macam poyo la pulak hek...

Chic Na said...

kat bazar tok guru cantik2 hany.. heheh..

syalinda johari said...

peplum kat poplook besar2...kkekeke..aku amek saiz M pun besar gedabak..memang tak sheksiss

Mrs Velentine said...

samalah MV pun tak beli lagi..

Rosmiza Ali said...

Mieza pun tak beli apa lagi ni.. Haha! Biasa lah kitorang ni, jenis last minit baru terhegeh2 nak gi berebut ngan orang ramai.. Huhu~~

Cik Nur™ said...

Err..Nur pun sedang mencari..huhu

syalinda johari said...

Hani, start esok ada jualan raya kat perbadanan sampai malam..kekeke..

Azi said...

azi buat je baju kurung beli kain, selesa yang bertempah... extra size sgt ke hany ni......

fazilzura said...

kite suke tmpah je

Followers