Ini Wilayah Hijau: MZ dan Kasut…


26 August 2013

MZ dan Kasut…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Hmmm sekarang ni ada la mencari kasut baru kan. Bukan la rosak terus tapi agaknya dah tak selesa kot. Hadiah masa kahwin dulu pun elok lagi, sebab MZ jarang guna. Katanya takot rosak. Sebabnya kasut ni macam baldu eh. ke apa nama dia. so kalau kena hujan, lepas tu tak kering, sah sah la berbau kan. sebab tu lah MZ jarang guna.

haaa, ni dia kasutnya. Kasut biasa je, brand Dr.Cardin.

IMG_6334

Sekarang ni tengah mencari kasut untuk kerja la. Kasut yang ada sekarang pun dah rosak, dah haus tapaknya. Sikit punya susah la MZ ni mencari kasut. hehehe kalah kan perempuan jugak bab memilih ni kan. Kriterianya taknak la yang mahal mahal sangat kan…lepas tu selesa.

IMG_6336

haaa yang ni pun dah (camne nak describe eh)…memang tak guna la untuk kerja kan, dah macam ni. tapi sekali sekala guna lagi macam drive balik kampung ker. Kesian dah menggelupas bagai dah ha…

Cari punya cari punya cari…memang sampai sekarang la tak jumpa lagi yang berkenan di hatinya. Lepas tu hany pun try la masuk zalora.com.my kot kot la ada yang MZ berkenan kan. walaupun dalam hati ni, duk berkata “hishhh ada ke yang murah murah eh, mesti semua mahal mahal kan” tapi, takperlah tengok je lah dulu. bukan kena caj pun kan.

Ada lah 3 yang hany berkenan, hany berkenan la…then terus bagi link pada MZ. daripada 3 tu ada la dia kenan jugak, yang ni ha….

rocklander-6042-844311-1-zoom

Haaa, okaylah kan. Okay jugak, yang penting bukan jenis baldu tu. so kriteria tu dah lulus, dari segi harga….Sangatlah lulus…harganya adalah RM39 sahaja. Terkejut jugak tengok harga kan. tapi satu lagi kriteria, selesa ke tidak…hurmm yang ni memang susah sikit la kan. sebab nak kena try.

Rupanya Zalora ni banyak jugak item yang murah kan. ingatkan semua yang mahal mahal je. Almaklum la, tak pernah shopping kat Zalora nih.

**janganlah lepas ni hany pulak yang berjangkit shopping kat Zalora nih**

Komen
2 Komen

2 comments: