Ini Wilayah Hijau: Rezeki budak budak…


01 August 2013

Rezeki budak budak…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

IMG_6098

Beratur untuk tukar duit raya. Tak kesahla dapat duit baru ke tidok kan, janji dapat tukar duit rm1, rm5, rm10 tu. Ni first time tukar sendiri kalau tak silap. Sebelum ni, HR kitorang tolong tukarkan. Kumpul ramai ramai then dia keluar pegi bank. Akak HR ni bagus…dia suka tolong orang.

Lepas tu, akak HR tu resign, lepas tu kitorang suruh adik dispatch tolong tukarkan. Tahun lepas, opismate hany akak dia kerja bank, so suruh dia tukarkan. Tahun ni memang tak ada pilihan lain, melainkan pergi sendiri. kumpul kumpul dengan kawan kawan, then pergi maybank yang opposite dengan opis.

Huiiii, buleh tahan lama beratur weh…sejam lebih.arrrrhhhhh kejung kaki. memang dia buka 1kaunter khas untuk tukar duit jer.

IMG_6099

Dua jam je diperuntukkan untu tukar duit…

IMG_6102

Tahun lepas punya ada lagi…

IMG_6095

Beli yang TTC punya… sila baca pantun yer…

“ Dugaan datang silih berganti

Sabar tinggi tangis di hati,

Kami kuat tetap berdiri,

Doakan zuriat milik kami…”

 

Ada la sikit sikit rezeki untuk dikongsi bersama kan. korang terima je lah apa yang ciksu bagi ni. Ini je rezeki yang ada…InsyaALLAH, murah rejeki ciksu bagi lebih lagi…

Komen
5 Komen

5 comments:

Rosmiza Ali said...

Cantik pulak sampul duit raya TTC tu.. =)

fazilzura said...

mmg pun .. kitrg g 2hari pun bank ckp duit dh abis
last2 suh huby le tukor kan , malas nak beratur..

Lady D'yot said...

pantun tu create sndiri ke kak?

Masha Meisters said...

serik dah tahun lepas pi bertur tukar duit...sampai turn kita duit dah habissss....hanginnnn....ahhaha

Cik Nur™ said...

Nur belum tukar duit lagi...
xde mood nak raya..huhu