بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Tuesday, August 27, 2013

Syawal…Alhamdulillah rezeki…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Sekarang ni dah pertengahan menuju akhir Syawal dah. Dan hujung minggu memang ramai buat openhouse. Memang jemmm la. Alhamdulillah rezeki kan, mana yang sempat pergi tu, pergi lah kan.

Jumaat lepas, ofis hany ada buat jamuan raya jugak. tapi kitorang pakat untuk potluck la. hehe, seronok sebenarnya potluck ni. then dapat la berjimat kan. sambil buka hamper yang company dapat tu. Dapat la merasa sikit sorang kan. tapiiiii semua orang mana nak tumpu pada hamper. ada makanan lain yang lagi menarik kan Winking smile

IMG_6243

Antara menu adalah Ketupat palas, Rendang ayam signature dish en.Radzi (wallaweiiii sodappp), spageti (ada 3orang bawak), Mee goreng Singapore, Nasi Ayam Penyet, Truffle, puding, kuih muih, kek lapis sarawak, keropok keping, air teh tarik aina yang sedap serta koktail hany buat.

IMG_6274

IMG_6241

Koktail daku buat…hehe sonang cite

IMG_6275

Persiapan…wiwik tengah potong sumijeli bagi kecik kecik.ade ker main letak mcm tu je sumijeli.

IMG_6284

Sorang buat koktail, sorang buat teh tarik…apa lah yang dibincangkan serius je muka.

IMG_6239

Staff mula memenuhi pantry yang cute ni…

IMG_6272

Bacaan DOA oleh Ashadi yang pakai kopiah. elok je timing ambil gambar ni, ngam ngam semua tengah aminkan doa yang baru habis di baca.

IMG_6257

Ini je lah staff perempuan yang ada.

IMG_6281

Semua malas nak keluar untuk bergambar ramai2. ha pandai pandai la muatkan kat sini. (bujal,i dah tolong coverkan perut you tu)

IMG_6271

Last year semua buat gaya gangnam style,this year inilah dia.

Staff kat sini tak ramai pun. ini pun ada lagi 4 orang tak ada. Banyak peristiwa berlaku, yang masih ada ini lah kan. Tak aper lah rezeki masing masing kan. ada baik buruknya kat mana kita bekerja. Semua ketentuan DIA. Semua diaturkan oleh DIA. InsyaALLAH….

Lepas solat jumaat, hany ke Putrajaya, ada kena support. Rupanya kat tempat hany selalu pergi ni pun ada jamuan raya. Masuk masuk diorang jemput makan sekali. hoih segan jugak la…tapi yang ajak tu memang yang selalu duk bertegur sapa kan. Mulanya nak tolak la, konon segan kannnn. Lepas tu dengar la sorang staff cakap, “ni ha ada lontong, nasi impit, bubur durian…” haaa DURIAN…terus join.kakaka sabar je lah.

IMG_6290

Bubur kacang durian. okaylah bolehla…teh tarik jugak. Alhamdulillah rezeki. tapi serius sangat kekenyangan sangat. Alhamdulillah…

Hany tak buat openhouse pun,tapi kalau ada yang nak datang ke rumah tu dipersilakan la. Bujal, kalau nak buat potluck, kat rumah i boleh…tapi potluck yer ; ) i tak reti masak…so segan nak masak masak banyak banyak Winking smile

 

**Baju hijau ku malas nak gosok, tu bedal je pink pun pink laaa**

5 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kelihatan sungguh menyelerakan, especially cocktail Hany tu.

Chic Na said...

kenyang la satu hari jamuan raya.. ;)

Cik Nur™ said...

sedapnya semua..lapar terus bila tgk makanan..huhuh

Rosmiza Ali said...

Sedap2nya menu.. Rindu pulak kenangan kerja dulu.. Selalu wat makan2 macam ni.. Jamuan raya mesti best! =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

syalinda johari said...

aku agak dah..kalo potluck, signature dish ko mesti cocktail....nakkkkkkkk...

Followers