Ini Wilayah Hijau: Dari ios ke android


13 June 2014

Dari ios ke android

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Ios adalah OS untuk iphone, manakala android banyak je brand yang guna android ni, samsung, lenovo, aper lagi eh…ha seangkatan dengan nya lah…

Sebelum ni hany memang gunakan Iphone4, jagan gelak yer, memang ip4 ni screen dia taklah sebesara samsung kan. tapiiii hany sangat suka iphone. ntah besh la bagi hany. lagipun iphone ni adalah smartphone pertama hany, so memang suka la kan.

Tapiiii, jodoh kami tak berpanjangan…ada la rosak sikit iphone hany ni, setelah 4thn guna kalau tak silap. tapi suami punya elok je lagi.haha walaupun usianya sama jer. mungkin cara menggunakan tu yang buatkan ia nya rosak. Lepas tu memang hany nak pakai 2 nombor, jadi fikir fikir nak beli hp lagi satu ke atau nak cari phone yang boleh masuk 2 simkad.

Pergi Mines surevy punya survey, akhirnya buat keputusan beli phone yang boleh masuk 2 simkad. dan hany pilin NINETOLOGY U9Z1. tak berapa glemer sangat pun ninetology ni,tapi ni produk Malaysia, inspired dari produk China. i is fanatik hokeyyyy guna produk Malaysia ;)

z1

Ha inilah roper dia. biasalah guna OS android. bagi hany android ni sama je lah handphone mana mana pun kan. kejap je explore rasa dah boring.haha eh maybe sebab hany tak root kot. so standard je lah kan. tapiii okaylah tercapai lah hasrat nak pakai 2 sim and kamera pun ok.

Susah sikit sebab tak banyak aksesori ninetology ni jumpa kat booth kt dlm pasaraya, ada la web yang jual.tapi susah la nak jumpa kat mana mana kan. mcm samsung iphone tu mana mana booth selalu ada kan. so redho jer lah.

sayangi apa yang adana ada…hehehe jangan banyak cekadak.

** nak kompol duit nak beli iphone 6 yeahhhh**

Komen
0 Komen

No comments: