بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Thursday, June 12, 2014

Popia Reben @ Simpulan Qaseh

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Hany kembali dengan Popia Reben @ Simpulan Qaseh. Yer lah dah tak kerja ni, apa salahnya tambah duit poket sikit kan. Lagipun masa kerja dulu memang dah ada buat popia ni kalau tiba musim nak raya. tak kerja ni maka boleh la spend masa lebih sikit buat popia ni…

Hany dah start edarkan tester untuk popia ni. Bagi pada member member terdekat lah sekarang.

IMG_5299[4] Tak sia sia beli bekas hijau besorrr ni. Dulu siap fikir bila la aku nak guna…

IMG_5998[3] Goreng goreng goreng…

IMG_5306[3] Ready for pickup…

Hany jual by balang, tak jual timbang kilo. hmmm macam susah jer timbang kilo ni;) Padahal takde penimbang kan… Alhamdulillah…ada la order dari kawan kawan. Untuk makan makan sebelum puasa pun dah ada order masuk.

Cabaran buat popia ni, selain leceh nak menyimpul atau mereben popia tu… kulit popia yang selalu pecah pun jadi cabaran. tak sure la peti ais hany tu suhu nya tak sesuai ke kan. Jadi pasrah ajer la setiap kali simpul tiba tiba pecah. Memang masalah sebab takkan la nak bagi kat customer yang pecah pecah sampai terkeluar sambal kan. Lagi satu bila goreng, nanti serunding tu akan keluar. sudahnya takde serunding langsung dalam tu.

Hany gunakan serunding Ikan import khas dari Kampung Laut, Tumpat, Kelantan. Bagi hany serunding dia sedap. dan Alhamdulillah tahun ni tahun ke3 hany jual popia ni, so far customer memang dapat rasa yang sama. Hany jual 1balang RM15. Tahun ni semua naik, serunding pun naik harga. tapi seingat hany last year hany jual RM10, tapi dah ada yang jual RM15 satu balang….

**InsyaALLAH…rezeki ALLAH tu luas…aamiin**

3 comments:

syalinda johari said...

mana tester aku .....hahahaa..nak jugakkk...

kausar said...

kalau makan ni memang takleh benti. dappppp

Rohani Hashim said...

@Syalinda
sorii weh lambat hantar tester kat ko ;)

@kausar
tau xpe, makanan berhanut dah start selagi xhabis selagi tu lah hadap kan...

Followers