Ini Wilayah Hijau: Seminggu Sebelum Puasa


23 June 2014

Seminggu Sebelum Puasa

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Hari ni ke Yummy, kedai jual barangan buat kek kukis dan segalanya yang berkaitan lah. Di Bangi tuh. Bajet hari ni hari kerja, tak ramai orang lah. Lagipun seminggu lagi nak puasa ni…mesti tenang lagi keadaan nya kan…Tapi tanggapan ku silap. haha penuh ajer orang kat kedai ni.

Nak parking depan kedai dia harapan la…kitorang parking lorong belakang kedai dia ni. menapak la sikit. takper exercise ;) Meh ushar gambar sikit, tapi hany ambil bahagian yang takder orang jer lah. segan ;)

IMG_20140623_144924 untuk buat cupcake san segala mak nenek yang berkaitan…

IMG_20140623_144943ini yang foil tu kan, untuk buat puding roti ke ape ke…

IMG_20140623_145011_1  ….

UntitledBalang

IMG_20140623_145035Salotape kalerful…

Hany ke sini pun hanya untuk beli balang dan salotape kalerful tu. Borong balang siap siap 3plastik besor tu, lepas tu beli salotape kaler hijau. Tahun lepas ada yang gold jer, tahun ni siap ada pink merha hijau lagi. tapiiii bila tengok balik…tutup balang tu kaler merah, salotape hijau…hahaha macam cacat jer…tapiii ahh biarkan ler…

Berbaloi la datang sini. bak harga hany tak pandai sangat sebab jenis jarang buat kukis ni. tapi hany datang sini sebab senang nak borong banyak banyak terus. kulit popia pun ade,tapi di JJ lagi murah dari kat sini. so beli di JJ jer lah…

**tengoklah hari sabtu ni,sehari sebelum puasa dan hari cuti, kompem fullhouse orang kat kedai ni** 

Komen
2 Komen

2 comments:

Irfa said...

wah, mesti rambang mata nak pilih kan. dah lama x buat kuih kuih ni

Rohani Hashim said...

@Irfa
Yer irfa mmg la kalu yg suka buat kuih tu sure happy dtg sini.