Ini Wilayah Hijau: Citer lamer, baru nak citer....


10 June 2009

Citer lamer, baru nak citer....

Ni nak citer pasal 31.mei yang hany balek ganu,
hany balek sbb EL. then sambil sambil settle kan ape2 yg patot. al-maklom ler nak slalu balek jauh wooooo...JB-Ganu. so sempena kesempatan yg ada, hany pergila survey pelamin, baju baju serta mak andam yg akan digunakan...of course la MZ xkkan carik seme tuh kan!!!

Okay,
hany pusing pusing la bandar kay tee, masuk kedai kuor kedai...then g gak kedai yg kt kmpong hany, hahaha yg beshh nyer kt kmpong hany tuh, xder size hany... ;( kannn... (ha tu la, xnak jaga badan, maen sebat je seme makanan, berigt sikit yer hany). yg si akak kedai tuh pon satu, xkkan la dia xtau brg2 kt kedai dia tuh xde size hany. dah siap hany pilih dah baju mane kenan, then nak try laaa...skali bukak je baju tuh, (of course la hany bley tahu muat ke tak kan ngn badan hany kan), owhh keciwa...terus ty, dgn senyum simpol nye akak tuh cakap, "a'ah kt sini bj mmg seme nye yg kechik kechik", owhhhh...then hany ckp, "okayla, mekasey". hany pon blah laaaa.....

seterusnye, hany ikotla spupu g satu kedai tuh, check punyer check, skali tuh, kedai tuh adalah milik cikgu hany...ngehehehe...tgk pelamin, tengok baju seme...then dah setel laaa pelamin... tapi bile tang baju...owhhh xtau lak yg mane nak nih...uhhhh, try fitting bbrapa baju...hurrrmmm incik tunang, cmner nih....(bulan june nih lak, g fitting ngn incik tunang)


antara baju yg di try...

then,
hany ckp la kt cikgu hany tuh, nnti bulan june sy bawak incik tunang utk pilih and fitting terus dua dua orang kan...so setelkan semua...mak andam lak....

fikir punye fikir, then hany pon buat keputusan untuk amek kak lala gak (masa tunang nye mak andam), so hany kol la kak lala...as usual, kak lala yang peramah, and hepy sokmo...dgr je suara dia, knpem ke'hepi'an dia membuatkan kite pon hepiiiii jerkkk...dan seperti yang dijangkakan, memang kak lala free on 31.july.2009, memang la kan, tu bukan time coti skolah, so kenduri kendara kawin ni xbyk sgt....

ok dah settle 2perkara...then hany g tempah baju utk majlis bertandang kt Klate nnti (raya ke6). sebelah umah spupu hany jer, satu lagik problem, hany xtau nk buat design cmner..hahahaha ni sosahnye seorang yg bernama rohani, xtau seme...so hany mintak pendapat spupu hany yg mana seorang tukang jahit jugak...lepas dia ckp cmni cmni cmtu cmni...then bersetuju lah...

Yesss,
dah setel 3perkara...
keesokan harinya, hany ke Pejabat Agama Islam Terengganu, untuk ambil borang dan bertanya bbrapa perkara yg bermain di fikiran ku ini (even dh bertanya ngn As, dayah), tp hany still nk kena tanya utk knpemkan lagik....

then,
tempah jurunikah...owhhh, daku kena tempah eh...huhuhu...hany amek bbrapa phone number dr sana, then hany kol untuk tempah jurunikah...alhamdulillah, semuanya settle...tapi pakcik hany akan jumpa jurunikah tersebut untuk knpemkan tempahan, bak kata pakcik hany, bertemu muka nih lagi bagusss...so okayla dia nk bertemu muka, so setel laa.Alhamdulillah....

Setakat nih, hany ada banyak lagi yg perlu di setelkan...InsyaAllah..doakan semuanye berjalan lancar...ameen....

6 June,
sabtu, hany n incik tunang pergi tengok umah sewa...alhamdulillah umm umahnya boley dikatakan Okay, xmewah laa n xla buruk...org yg handle umah tersebut pon okay, kak echa namanya, seorang yg peramah...dan di sebabkan hany direct deal ngn dia, so xder la byran utk agreement, even letrik+air pon murah...alhamdulillah...rezeki ameen...syukur pada MU ya ALLAH...

ngehehe...ni je mampu tunjukkan...


Seterusnya,
kami ke Alamanda...sbnrnyer, plan asal nk g ampang nak carik cencen utk incik tunang, tp tetibe cam jauh jer...huhuhu..so g alamanda je la. so, disbbkan g alamanda jer, x assume la nk carik cencen ke haper ke (knpem mahal wooooo), so g jenjalan jer...

skali,
incik tunang ajak masuk 1kedai nih, tgk punye tgk...incik tunang berkenan ngn 1cencen nih (arghhh bukan kaler ijau..huh), maka setelah perbincangan, maka kami pon bersetuju...senyum memek incik tunang, maknanye dia mmg sangaattttttt suke cencen tuh...alhamdulillah....settle lagik 1perkara....


tengok ler reaksi MZ nih, B..nampak perottttt...ishhh


owhh, kali nih seme gmbr hany buat collage...hehehe gune www.picnik.com tp, hany mcm xpuas hati sket sbb kechik bile masuk blog...xpuas langsung bile nengok...

okay, back to da story...so lepas dah dapat apa yg dikehendaki, kitorg pon g la tgk tgk ape citer besh untuk di tonton. smpai je, tgk list citer...hany pndang MZ, MZ pandang hany...kitorg sengeh...xder cite yg kitorg rasa nk tgk...so kitorg pon agree xjadik tgk wayang...hany kol mak buyung (nor), ty bley tak nk lepak umah dia...pas maghrib, kitor gerak g umah nor...alaa kt precint 18 jer...

Alhamdulillah,
langkah kanan kitorg...dpt makan kopok lekor ganu...wohooooo winduu nyer....

sembang punyer sembang, smbil tgk jangan lopa lirik...dah agak lewat, so kitorg pon mengundur kn diri, sok nk g kenduri lak nih, kat melaka...aperpon alhamdulillah, dah setel beberapa perkara
hope semuanya berjalan lancar...ameen....
Komen
3 Komen

3 comments:

GadisHijau said...

wah..umah atas tanah ke tu? mcm double storey je..
besnyer !!

mzhany said...

aah double storey.. ptg2 ade angin bertiup tau hehe..

Hanybunny said...

a'ah atas tanah...area SK tuh umah murah nani, alhamdulillah...slow slow r kan...murah tapi terkedalam sket laa, jauh sket dari main road ke jj tuh.....