Ini Wilayah Hijau: ~~ waaaa, rabun mata ~~


13 June 2009

~~ waaaa, rabun mata ~~

Hari ni, SAbtu, 14June,
seperti yang tercatat dlm list yang perlu kami buat, hari nih nak g air itam, nak carik2 barang utk 31july nnti..

maka, seperti yang dirancang, hany, as, aina, azah and faezah pown menuju ke air itam, +- jam 10.30pagi. as yg drive, and of course la org yg chomey duk depan, ni untung nye jadik org chomey, xyah susah2 duk blakang reramai..ngehehehe...smpai xtau jam brape...masa smpai tuh xder la panazzz sgt, hany ke kedai pertama, as ckp kedai nih agak glame gak laaa...

sbnrnyer as nk bwk g kedai tmpt spupu dia bekerja, maybe dpt less...hany masuk and terus ke tempat brg brg yg nak dibeli...mls nak mrepek tmpt laen...kena dptkan apa yg nk dibeli dahulu, then baru bley mrepek...dah tgk tgk apa yg nak dibeli, kitorg kuar utk ke kedai seterusnyer...elok je kuor kedai 1st, trnmpak la kedai pakaian, wohooo ni kena panggil aina nih, dia mmg xley kedai pakaian nih, mesti ade jer...brkenan...

kitorg masuk, semua menuju ke tmpt tudung, ada ternmpak 1tudung yg hany kenan. slalu hany tgk harga dia, kat JJ=rm25, kat giant=rm15, ni kt sini rm10.90. hehehe even kurang 4hengget jer, tp dah alang2 hany beli je la...yg beshnye aina xmasuk kedai nih, giler dia tahan nafsu..sanggup xmasuk...+-20minit, akhhirnye aina masuk gak, ye la dh kitorg elok je reramai lepak dlm nih, dgn ada aircond nyer...kt luor hangat gilosss.....

Lepas kuor dr kedai tuh, kitorg g kedai yg spupu as keje, alhamdulillah tgh ada sale...posing punyer posing, hany pon beli la bunga telur utk cocok kt pulut smangat, paper bag....alhamdulillah dpt less...kuor dr situh kitorg masuk lg 1kedai...tp xde yg brkenan...then pergi balek ke kedai yg pertama hany masuk...kt sini hany beli gift gift (hehehe..nape la gift gift) and bunge telur lagi...pastu kitorg mrewang rewang, eh silap mrayau rayau...

ok kt bwh ni ade sikit2 gmbr....

Teddy bear...

paper bag, plastic bag hahhaa...


da settle membeli belah, kami pown ke marrybrown, hajatnye nak minom2 jer, makan nyer nak makan kt umah Mah, tapi disebabkan seme dah agak kelaparan, maka kami semua pon order makanan...huhuhu bukan setakat makan, melantak lagi...hahaha


hehehe...

Setelah mengisi perot masing2, kami pon bergerak ke pasar lama (haha betol ke idak), kt sini kebanyakannye menjual brg brg makanan mcm krepek, buah buah...pastu brg brgan tembikar, teddy bear, bunga bunga...kt sini kitorg jenjalan jer...dgn perot penuhnyer..xbernafsu nk memborong sgt...lagipon pada hany, hany dh beli apa yg septtnye hany beli...

lepas je, menjelajah seluruh pasar, maka kami pon bergerak ke umah mah...kol kol dia xdpt, umm busy la tuh kot...smpai je kitorg kt umah dia, owh sebelom tuh, umah mah ade kenduri senpena pertunangan kakak dia dan aqiqah anak buah dia. masa kitorg smpai, tetamu sblh pihak lelaki br beransur nk pulang...kitorg ada ternampak brg brg yg dibawa pihak lelaki brwarna oren...owh adakah huzaimah yg bertunang? dia sgt sukakan oren...biar betolllll...

hahaha,
suspens jer...mmg kakak dia yg tunang, and kakak ddia mmg pilih oren...kitorg dtg salam2 jumpa mah and terus g bilik akak dia...wohoooo hntran sblah pihak laki...walaweeyyyy...kaler feberet hany, chantek seyyy....kitorg beriya iya la brgmbr...dah sembang2 then kitorg terus keluar ke depan...

tiba lah masa makan, even perot tgh lapooo, tp bau mknan amat sedappp sehingga membangkitkan selera serta nafsu makan...hany mkn nasi + ayam, pas mkn mah ade sebut ade bubur durian...hany makan lagi...ye r, dhlame sgt xmakan....siap tambah lagi semangkuk...hurrmmm besh sgt...

pas mkn mkn, kami sembang kejap and beransur pulang ke skudai...






Komen
1 Komen

1 comment:

Oasis said...

Mesti teruja nak beli barang2 kawen kan. Teringat lak kesah adik nak kawen hari tue. Sehari sblm kawin meraung....sib baik tak lari dr umah masa tu.