Ini Wilayah Hijau: Perkenalan Kami...siri pertama (mcm drama lak siap bersiri....)


09 June 2009

Perkenalan Kami...siri pertama (mcm drama lak siap bersiri....)

Assalamualaikum...

ni adalah post pertama hany utk blog baru nih, blog kami (MZ+RH). okay, xkesah la ade yg nak kate ngader2, nak gak merge kan blog, ntah ape2 la...tp bagi hany, hany xkesah..as long as Mz stuju, so xkesah laaa...xper la kalau korang xnak view pon kan, tp hope ada la yg still sudi nk view blog baru kami nih...

Tema kale blog? nape merah xhijau kan...huhuhu merah pon antara warna kesukaan MZ, so xperla bagi chance la kt dia, kitorg nye blog kaler merah...and hany tgk pon ok jer..so on jer la...hany yg pilih theme nih...MZ pon agree jer..chanteq katanyer..ha tgk ler sape yg pilih...

untuk post pertama hany nih,
hany nak ceritakan perkenalan antara hany and MZ.huhuhu rs cam gewdixxs pon ade, cam artis lak, maen citer detik perkenalan....;)

ok, terus ke detiknyer,
kami kenal antara satu sama laen melalui kawan si MZ yg mane meropakan housemate & opismate hany, yer dia adalah Puan Norhidayah yer...oppsss, sowi ler puan dayah nih xde blog, pemalashhh (beb, guro guro jer).


Puan Norhidayah & CIk Hany

masa tuh kt opishh, hany kt tingkat atas, dayah 2nd floorrr. tetibe dia msg, skype, owh utk pengetahuan masa nih dia masih lagi berstatus cik.

Dayah: hany, ade org nak kenal ngn ko, bley? (lebey kurang gitu la ayat nyer, beb kalau slh ko betolkan)

Hany: eh, sape?naper dia nak kenal?dia pernah tgk hany ker?

Dayah : tak, tp dia nak kenal ngn ko...

Hany: ha, eh gabra lak rase (huhuhu, rs cam glamer pon ade)
Hany: okay jer, bley...

Dayah: aku bagi ym ko eh?

Hany: ok (then hany pon terus la soal siasat mcm polis pencen kt dayah)


memuler start chatting tuh, hany set dia nye nama kt ym 'kawan', and untill now, still lagik gune nama kawan...mls nk tukar sbnrnyer...kitorg start chatting kaw kaw punyer pada 3.july.3008.

Session Start (hany_ganu:mylinuxz): Thu Jul 03 11:13:29 2008
[11:13] mylinuxz: arini awk la plak [Offline Message (Thu Jul 03 11:13:29 2008)]
[11:13] mylinuxz: ahaks [Offline Message (Thu Jul 03 11:04:48 2008)]
[11:13] mylinuxz: aik offline? [Offline Message (Thu Jul 03 11:04:50 2008)]
Session Close (mylinuxz): Thu Jul 03 11:14:41 2008


Session Start (hany_ganu:mylinuxz): Thu Jul 03 11:14:51 2008
[11:14] hany_ganu: awak...
[11:15] hany_ganu: send ape ehh td
[11:15] hany_ganu: ym sy prob
[11:15] hany_ganu: da uninstall
[11:15] hany_ganu: ni gune trillian
[11:15] hany_ganu: tp td xdpt bc msg awak
Session Close (mylinuxz): Thu Jul 03 11:15:26 2008


hahaha..
kantoi chatting waktu opis hour...ngehehe...itu antara bait bait teawal kami start bersembang thru alam maya...for info utk 3.july.08 shj kami chat smpai ptg...mwahahhaa oppsss, mesti cik HR bace nih...kantoiiiiiiii....

lepas tuh, mula la usha dayah sket2 psl dia, but at the same time hany ty sendirik kat dia apa yg hany ty gak kt dayah, bukan xcaya kt dayah, tp nk dgr sendirik dr dia...

Tiba tiba ku rasa malashhhh, sooo sorry hany smbung nnti2 eh...daaaaa




Komen
7 Komen

7 comments:

Oasis said...

Hehe. Bertunang tak gitaw pun kan...

Hanybunny said...

eh,
incik wadi yg jarang online...hehehe..
sowi la, nnti nk nikah kawin hany bgtau eh, hohoho dh publish dah, mesti da taw kan!!!

GadisHijau said...

wow..
gabungan abang long n ucuk mucuk2..hehe
nice blog~
segera la sambung drama ni, kami terutamanya rakan2 cs220 nak tau sejarah perchentaan abg long, haha

MZ said...

abang long sbg pengarah drama dah bekukan watak hero and heroin buat sementara waktu untuk diolah ceritanyer di masa depan. harap bersabar cik si gadis hijau.

Nora said...

yeww hanybunny... sudah merge 2 hati dlm blog baru.. hmm, kene lar say hi pd tuan umah yg lg 1 gak.. hi incik mz :)

cool lar.. suka layout blog nih

MZ said...

hi kak Nora :)

mzhany said...

nani: oppsss, utk sambungan kena mintak kebenaran tuan director laa...

kaknora: ngehehe...nnti kan mesti hany jer yg slalu buat post (tamak ngehehe)...