Ini Wilayah Hijau: hany & tandas!!! owh...


30 June 2009

hany & tandas!!! owh...

hurmmm,
hari isnin br semlm, lebey kurang jam 3++ laa, huzaimah balek umah bwk nugget...dia blanja hany lunch...umm, pas je makan, seperti biasa rohani akan panggilan pulau...dek disebabkan malas menguasai diri, hany pon bgn & berjln menuju ke toilet bwh smbil menyinsing kaki seluar...huzaimah pandang jer...

hany pon totop pintu dgn kuat (sbb hany tau pintu toilet bwh rosak), pada masa yg sama mah menjerit "Hany jangan tutup rapattttttt", dangggggg bunyi dentuman pintu hany totop....

tetibe mah, dtg smbil pusing tombot pintu, serentak dia bersuara, "hany, pintu nih rosak, semlm aku xley bukak tau", "hah, xley bukak ker". hany pon pusing dr dlm, mah dr luar...owhhh langsung tiada ape2 yg berlaku....pintu masih tertutup dgn rapatnyer....

tetibe, tersedar..."shot!!!, hany terkunci dalam toilet", seerentak itu, hany mcm sesak nafas...(mind setting btol laaa.....), hany pusing belakang and nmpak cahaya dr tingkap...owhhh ade pengaliran udara...da kembali normal....

maka, bermula la keje kerja kan pintu toilet tuh...mah try sepak terajang byk kali, hahhaa xjadi ape2 pown....pastu hany mintak kad dr dia...kunun nk try mcm pencuri masuk tuh laa..dia buat dr luor xdapat...and hany try dr dlm xdpt gak.....arghhhhh...cmner nih....


kad BSN zai yg dah epired


setelah yakin yang xkkan berjaya, hany sarankan dia kol tukang konci...tp dia kol syamsuri rumahtangga kt opis...setelah berdialog beberapa lama....akhirnya syam stuju nk dtg...fuhhhhh lega laa....

hany mintak mak hulurkn hp hany sbb takot aina akan kol (plan nk balek ke jhr same2)....dudukla hany dlm toilet smbil menunggu kedtgan syam...hurmmm, terus xjadik panggilan pulau...hahaha terbantot seyyyy...

akhirnya, syam smpai...dia pon mulakan aktiviti ketok ketok tombol pintu tuh...dh terpecat, still xley bukak gak...air karat pon mula mengalir dr tombol yg dah pecah tuh....

nampak x percikan air karat....


dah tau xkkan berjaya:

syam : aku tendang je la pintu nih
fateha : tendang je la syam
syam : hany, nak tendang nih, duk jauh2...
(jauh mana la nk lari, udah bilik tuh secoet jer)
hany : ok dah duk jauh kt penjuru nih...

bangggggg!!!! bunyi pintu ditendang and serentak ngn bunyi tuh gak, hany terasa ada angin menyapa badan hany bersama percikan pecahan pintu....sedikit terkejut...then pintu tuh pon terbukak....huhuhu hany dah selamat...yea yea....

percikan pecahan pintu




fateha tergelak je bila hany kuor...uhhhh, cmne la kan bley terkonci dlm toilet nih...adeihhh macam macam la hany nih...lebey kurang setengah jam gak la hany duk dlm toilet tuh...

tengkiu to syamsuri rumah tangga and cik HR, fateha....

Komen
8 Komen

8 comments:

mzhany said...

sape lak berniaga kt blog kitorg nih?!

jUst mE mYsElF n I said...

huny mmg pandai wat klaka ... siap boleh ambik pic tue .. kau mmg cool lar... wahahhahaaah

GadisHijau said...

adeh..kenapa aku bole gelak baca entry ni tanpa ade sedikit rasa kasihan dihati..mungkin akupun da byk kali mengalami kejadian serupa ini..
sori beb..nak gelak..wakakaka

Oasis said...

Nasib baek bwk phone masuk toilet...Heh. Teruk betol tombolnya sampai berkarat.

mzhany said...

Fateha : amponn fateha rosak kan toilet ko...

cik ijau : owhhh ade geng rupenyer... ;)

Oasis : itu r kan, dah lame bebnor hayat umah pintu tu kot...

Nora said...

kwang3... sabo je ler.. sib baik terkunci kat toilet umah.. kalo kat luar, x bwk henpon, lg lar haru sey..

nard elainy said...

wakaka..! kini baru sy faham nape la pintu toilet tgkat bawah tu pecah, then takleh kunci dari dalam..camni rupenya citer dia..ahaha

mzhany said...

owhh cik nad,

akhirnya kamu ketahuan yer...
kenangan tu...;)