Ini Wilayah Hijau: majlis kahwin Raja, Transformer and ziarah sepupu sepupu.....


29 June 2009

majlis kahwin Raja, Transformer and ziarah sepupu sepupu.....

owhhh,
sebelom coretan diteruskan, ingin diberitahu, post kali nih amat panjang...gabungan aktiviti seharian kami...di beberapa tempat...;)

  1. Ke Putrajaya, umah abang (sepupu hany)
  2. Ke Semenyih, umah kakna (sepupu hany lagik)
  3. Ke Rawang, umah Raja (menyambut menantu kot ;) - kawan MZ)
  4. Ke Mines, tengok transformer....
Ahad,
28 July 2009, kitorg mmg da plan nak g ke tempat2 sepserti di atas...so kami memulakan perjalanan kami jam +-11,30 kot...menuju ke precint 11...smpai umah abang, kitorg sembang2 laaa, anak2 abg seme tgh mmbuta lak...pastu kami dihidangkan epok epok segera...owhh kak ina nih mcm tau tau je perot tgh bergelora nih....12++ kami mintak diri dgn alasan nk brkejar ke rumah kenduri kahwin...hehehe, tp mmg betol la, Rawang tuh...jauhhh seyyy...

Dari Putrajaya, kitorg terus ke Semenyih...
pephm je la, masuk semenyih tghr, fuhh agak jem..and umh kakna agak jauh...MZ dh bertanya, jauh lagi ker, kan terlepas...huhu dia xknfiden sket ngn hany, sbb slalu je slh jalan n sesat...tp kali nih mmg hany sgt knfiden even br 2 kali g umah kakna...smpai umh kakna dah jam 1...

kakna tgh msk utk mkn tghr, alhamdulillah langkah kanan kami...hahahaha makan lagik...anak kakna Kimi, br terjaga...wuuuu chomey nye dia...ummmm nak gomol2 rasenyer....sgt baek budaknye, jarang meragam laaa....and suke tercenyummm...bagushhh senyum sokmo....


eiiiii...gerammmm....


haha kimi muka terkejut....

bertandang ke umah kakna nih, tak sah kalau xmakan dulu, and xley balek kalu xmakan dulu...makan bukan setkt mkn kuih muih ker, minom2 ker...tp kena makan nasik...makan berattt...ni kira kebetulan sbb lunch hour, even dtg ptg ker, pagi ker, mmg kena makan nasik....kitorg apa lagik...mmg tgh lapooo...hany makan nasik ngn lauk masak lemak telur itik...fuhhh beshhh siootttt....mak mertua kakna masak....sodappppp....

sembang punyer sembang....kami pown mintak diri laaa....owh sebelom tu, tujuan menziarah ni sbnrnyer nak bagi kad jemputan;), jam 2++ gak br gerak dr umah kakna, itu pon mak mertua dia bekalkan dgn rambutan yg dipertik disebelah umahnyer...kakna n MZ yg petik, hany katik xsmpai....

destinasi seterusnye, ke Rawang, kenduri Raja & Liza....
kitorg stop kt mane tah solat zuhur...then teruskn perjalanan smpai hany tertido...uhhh lamanyer...dahla br pas mkn nasik..lgla ngntok...hany terjaga je dh masuk rawang, chepat chepat bukak kad utk tgk direction ke umah raja...kate co driver kan!!!

hahha, elok je smpai umah raja, jam menunjukkan pukul4 lebih lebih tp xsmpai lg 4.30....hahaha semuanya lengang jer..tp khemah ada lagi laaa, kitorg pon pergilaa...hehhe tetamu seme dh balek...pengntin pon dh brsiap nk amek gmbr outdoor plak....hahhaha kiranya kami penutup majlis la nih....

Kebaikan smpai lewat di kenduri kahwin:
  • senang nk parking
  • xyah berebut nk amik makanan
  • seat xpenuh
  • romantik makan berdua duaan ;)
  • bley sembang2 brgurau tepuk tampor ngn pengantin
  • bley amek gmbr tanpa berebut2 dgn pengantin
Keburukan smpai lewat:
  • kalau makanan dah habish...ha padan muka ko...g mkn kt kedai, claim ngn pengntin
  • x rasa la kemeriahan kenduri ntuh
  • xdapat jupe mmbe mmbe lain yg dtg
  • hahha, xdapat goodies (dah habishhh kot)
okay, skang jum layan gmbr di sekitar majlis Raja....


lengang, tetamu dah balek....


tengok tudung pengntin dan tetamu...wohooo sama glamer youuu!!!


MZ yg semakin chubby...(tengok sape yg jaga...huhuhu)

chanteq kannn!!!

ni request dr MZ, eii ngader ngader btol!!!


mcm farah fauzana x pengntin pompuan? bj hany ditiup angin yer... bukan mengandung ke, perot boncit ker..sila amek perhatian yer....


habish beramah mesra ngn pengantin, kami terus beransur...kami ke giant shah alam dulu, solat asar...hehehe dan MZ nak g beli sisir....owh sisir tuh sikat yer kengkawan...for infor, MZ panggil sisir, memula kaget gak, tapi skang dah biase...huhuhu maybe pen dia panggil pena kot...hahaha ya ampon MZ....

jam7, kitorg gerak menuju mines...tp singgah petronas jap solat maghrib...kitorg smpai mines ngamngam janm8.30 iaitu waktu tayangan....ha kt sini satu hal...seyes mcm laen giler mines, honestly hany sesat di mines....hahahaa, sioottt jer suatu ketika dulu, hany tau seme kedudukan kedai kt mines nih, skang lgsg xtau, tp still igtla kedudukan kfc, mc d, food court, hahha kedai menggemukkan badan knpem igt nyer....

kuor kot mane tah, pusing2 xjumpa...MZ dh cam nk mrh jerr...ye r kate duk upm dulu sokmo g mines....hehhehee +-10min gak carik2....hehehehe...smpai jer, collect ticket kitorg and then terus menuju panngung 4...fuhhh xstart lagik....

ok, jum kembali sehari sebelomnyer....
MZ bgtau knpem full nih utk transformer, since weekend and dah gaji...so hany suruh book...pastu kitorg decide utk payonline...MZ try gune debit card xley....pastu dia mintak guna CC hany, hany pon bg la sgl info yg diperlukan, then ada mintak securecode, hahaha hany pon xtau...last2 hany mintak id dia hany buat...still mintak securecode (ni 1st time gune CC book ticket)...

malas berfikir, hany pon call je customer service, dia pon buat la keje dia apa yg ptt kan...ok settle ngn bank...hany try lagik...3kali try br dapat book...fuhhh lega sgt rsnyer....sbb MZ mmg nak sgt tgk transformer nih, plan dr awal lagik, so xmoo kecewakan dia....

honestly, beshhh gilerzzzz....
huhuhu xsabow tunggu yg 3 lak hahha, pepandai jer....and yg buat hany lagik happy sbb MZ dpt tgk transformer nih, bersama tunang yg tersayang lagik...mwahhahahah meluat tol...

maka berakhirlah hari kami...dgn perjalanan yg agak jauh serta melintasi byk tol, tol ke semenyih, tol ke shah alam and 4 tol ke rawang....uhhhh xtau brape habishhh kt tol hari nih.... MZ balek ke shah alam around 12++ laaa....cian dia, dhla batuk batuk, xsihat.... tapi xper jumpa tunang kan, mesti kurang sket ketidak sihatan tuh...ngehehehe...daaaaa
Komen
3 Komen

3 comments:

GadisHijau said...

uis..raje ke tu?
lain la pulak wajahnya..hehe
lebih berisi dan makin pendek la pulak..ahaha
ke perasaan aku je tuh?

ciare (^_^)v said...

Salam. hye :) awak dah masuk list of bakal pengantin 2009 di blog saya. TQ for the info :)

mzhany said...

ummm,

dia n wife dia sama tinggi hany tgk...
xtau la b4 nih...hehehe

tp jukie makin tembam kan...tgk muka cam epal dah...hahahhaa