Ini Wilayah Hijau: Perjalanan yang jauh.... part 1


25 June 2009

Perjalanan yang jauh.... part 1

last week, hany cuti bermula khamis smpai selasa, owhhhh sgt beshhh coti yg sedikit pnjang... hehehe sedikit jer....

hany balek ke SK on rabu malam...memuler nak suruh MZ amek, tp dia kepenatan, so hany turun kt hentian serdang and aima dtg amek...pas mkn2 ngn aima, hany terus balek umah sewa, kemas bilik tido then tidooo...

esoknyer hany, hany and MZ akan ke klinik kesihatan kt south city plaza tuh...utk HIV test. Pas melantak kat santai equine, kitorg pon gerak g klinik, hurmm kt sini utk HIV test, everyday bermula jam 2ptg. masa kitorg smpai, kaunter dah bukak la...kitorg terus ke kaunter bagi borang and diminta tunggu, sebentar lagi nama anda akan dipanggil....

owhhhh,
bercakap tentang borang HIV test, masa hany isi borang tuh (MZ amek borang kt JAIS), ada 1 part yg tulis Pejabat Agama Islam:___________________ . hany pon tanya la MZ, ni nk isi pejabat agama maner? yang kita amek borang ker, yg under kawasan HIV test ker or kawasan nak nikah nnti?, dia diam...then dia suruh hany kol JAIS. okay...tunang yg menurut kata nih pon tepon la...

hany : "assalamualaikum, saya ada ambil borang HIV test kat JAIS, saya ada nak bertanya nih.
di sini ada ruang untuk isikan Pejabat Agama Islam, boley saya tahu septtnyer isi kan
pejabat agama yang kami ambil borang ker atau yg kami buat ujin?"

Akak JAIS: "Waalaikummussalam, owh psl pejabat agama tuh, letak yg mana ambil borang"

Hany: "maknanya sy kena letak JAIS la, sbb sy ambil kt JAIS kan!" (utk kepastian, hany ty
lagik)

Akak JAIS: "umm, kalau xsure tinggalkan kosong jer"

Hany: "owhh tinggalkan kosong jer?"

Akak JAIS: "a'ah"


then, hany pon bagi salam ucap mekasey, terus letak phone...then bgtau la MZ. muka dia mcm xpuas hati jer..."tinggalkan kosong"...dia duk ulang perkataan tuh....kitorg sambung isik borang...
hany kol dayah, utk ty dia coz dia pon wat HIV test kt tmpt kitorg nk buat nih. Dayah ckp isi kan pejabat agama nk buat HIV test tuh...hurmmm, katanya KAJANG.....

pastuh, MZ ckp xpuas hati la dgn jawapan tadi, then dia kol lagik....


MZ : "assalamualaikum, boley sambungkan sy pd bahagian perundangan keluarga?" (hahaha,
sowi kalu slh bab perundangan keluarga tuh)

MZ: "assalamualaikum, saya ada amek borang dr JAIS td, then saya nak bertanya psl....bla bla
bla bla..." (MZ pon terangkan laaa...)

JAIS: " pejabat agama kawasan mane nak nikah"

MZ: "maknanya sy kena letak pejabat agama Kuala Terengganu la, since sy akan akad nikah kt
sana" (MZ inform utk kepastian"

JAIS: " a'ah...umm tapi kalau tak pasti tinggalkan KOSONG jer"


habis jer perbualan tersebut, bengong la...MZ ckp...hahahahaha...bengang la tuh. yer la septtnyer dorang kena la tahu kan, since borang tuh dr pihak dorg....Hany xtau la, adakah kami je alami benda nih, almaklom ler rsnyer prkara nih akan jadi 1st time bg setiap org kan...disebabkn kami xpasti maka kami pon tinggalkan kosong jer pd bahagian tersebut....

HIV test kami hany mengambil masa 45minit (termasuk dpt result skali)... Alhamdulillah...xla lame menungu....

MZ terus balek umah, coz dia nak rest sbb mlm nye around 12/1pg kitorg nk gerak balek ke ganu...mlm nyer, around 9++, hany 'dating' ngn senior hany...hahaha dah mintak kebenaran MZ nk jupe abg senior hany nih...kitorg jupe kt MCD equine....rupe rupenye kami saling bertukar kad kahwin mlm tuh....


owh, kendurinya sama tarikh....

kitorg gelak jer...coz tarikh kenduri sama...so maybe xdpt pergi la kan...laen daerah....tapi abg senior hany nikah on 24 july.... "abg, TAHNIAH...hehehe jgn lopa email gmbr tau nnti"

jam 11.30mlm, sepupu hany smpai, dia akn pulang ke ganu bersama hany...kitorg xtido la coz nnti dah nk gerak...kitorg layan tv, ntah cite ape r, filah fateha dah lena di buai mimpi indah dah...12.30, MZ msg dia tgh siap2...kitorg pon siap2 gakla...+- jam 1.30pg kitorg gerak dr rumah SK..seperti biasa, org yg duk kt belakang, naek kete jer...terus membuta...huh...jelesssssshhhhh..

perjalanan balek ke ganu kali nih mcm memenatkan...smpai kan kitorg stop 2kali, utk tido...of course la MZ penat, thats y dia ajak stop utk tido...maklom ler dia sorg je drive...HANY? hahaha MZ xbg drive nyer... ;)


owhhhh, mcm sgt pnjang nih...stop dulu, nnti smbung part 2...
Komen
0 Komen

No comments: