Ini Wilayah Hijau: Jalan-Jalan @JJ


15 June 2009

Jalan-Jalan @JJ

Ahad, 14 June 2009,

hari nih sepanjang hari hany, as, aina, aza, faezah, duk umah jer, xkuor g maner2 pon. Laili n Fatimah (practical student), kuor tghr tadi, g carik tmpat ade wifi, buat keje kot...As sepjg hari maen game, faezah and hany pon duk ngadap pc sepnjang hari nih. aina n aza pas melodi, membuta lak....

mmg xsedar la masa berlalu, tup tup dah maghrib. mlm around kul8++, hany ajak faezah kuor, nak membeli minoman minoman.stock seme dah habishhh dah. plan asal nk g petronas depan tuh jer. dekat jer, lgpon nk tuang minyak kt bkb nih. tapi, tetibe rasa teringin nak jenjalan lak...hahah borink seyyy seharian duk dlm umah jer...hany pon ajak faezah, faezah lak on jer...maka kami pon menuju ke JJ Taman Universiti.

Aza pesan coco crunch + susu HL, as pesan susu dutch lady strawberry, ulang kali hany pesan kt
faezah supaya igt...hahaha maklom ler, hany dh tua kan...kitorg smpai, g jln2 dulu cuci mata dulu...then g tgk tudung kt stall tepi jj tuh...umm survey jer dulu...

pastu,
kitorg tgk kt kedai roti dlm jj tuh, penuh org Q, hurmm ape yg besh sgt nih??? faezah dah jalan menuju ke kedai roti tuh, hany pon follow sbb nk amek troli. owhhhhh patutla, mlm mlm cmni ade less utk roti roti kt situh. kitorg pon tgk2 gak kot2 ade brkenan kan...

then, kitorg pon terus menuju ke jj, tmpat susu susu...memuler beli dulu ape pesanan orang, then br be li utk diri sendiri. dah agak2 settle seme, mula kitorg mengarut kt dlm jj tuh. kitorg habiskan byk masa kat bahagian coklat....eiii geramm sgt tgk coklat coklat yg ade kt situh, mula la bercakap ngn faezah coklat fave masing masing dr kechik laa, then tgk code coklat kt blakang tuh, alaaa kan skrg ade email yg senaraikan kod utk yg ade kaitan ngn binatang berwarna pink pembawa H1N1 tuhh...



udahnyer, setelah agak lame di bahagian coklat, satu pon kitorg xbeli...sbbnyer yg kitorg minat, ade yg mengandungi melamin yg tinggi, ada yg mengndungi bhn binatang brwarna pink...so xper la, xyah beli laaaa...then, faezah ke tmpt cd, hany ke tmpt mug.kunun nak carik tumbler. tp xder lak, seme nye gabak mahal harga. then, hany tergoda gak ngn 1mug....yea yea ade mug baru....



dah bayar seme, hany ke kaunter servis jj. nak ty point hany, wauuuu kalaulah bley ditukarkan ke cash, tang tang tu gak hany tukar, dah 4290 dah point...uhhh beshhhnye (kalau di cashkan). pastu hany redeem rebate dari july - dec 2008 = rm30 jer.okayla dpt gak buat beli brg2 kt jj tuh kan....

dah settle seme, kitorg pon tolak troli menuju ke escalator, wohoooo ade 4plastik dlm troli. bley tahan kitorg membeli, xsedar diri lak tuh, bukannya dtg ngn JET or MAU, datang ngn BKB jer...tapi seb baek BKB ade raga n bwh seat bley muat barang gak.

o'o, elok je nak menuju escalator, kami ditahan oleh promoter ADELINE GROUP. kitorg mmg xmoo brenti, dah strait je jalan, dorg 4org, siap tarik troli lagi menuju tmpat dorg.okayla ikotkan je la...jam dah 10mlm waktu tuh...for info, dorg nih tgh promote benda2 kuruskan badan n for face laaa....

Promoter: kakak, paha u besar la kakak
Hany: yer, i tahu (dia gelak)
Promoter: kakak umur u brape?
Hany: u teka laaa
Promoter : 18 tahun

then, dia pon mula mmbebel apelaa, smbil hany naek penimbang..owhhh mmg berat ku sudah naek, udah ku sedari nya....dia pon start la, tunjuk sijil2 pengiktirafan Asia mengenai company dia. itu la ini la...tunjukla testimoni org2 yg sudah berjaya kurangkan berat badan kan....

Sbnrnyer, hany dah pernah try promosi seperti nih kat London Weight Management, so hany mmg dh bley agak ape si promoter nih cakap. walaupon dia pakai eye-shadow kaler ijau, hati nih tetap xkenan.

Hany: yer i tau, i pernah try kt London Weight
Promoter: eh u pernah try, then u x amek lawatan dia?
Hany: ha?
Promoter: u xamek lawatan dia? (lawatan ape lak dia nih, ooooo rawatan laaa...cesss)
Hany: x, i xamek, i try yg promotion jer. Rm18.
Promoter: owh, biasanyer London susah nk bg org keluar if xamek lawatan dia.
Hany: eh, i bley je keluar (dlm hati, mesti cmpany dorg nih, xbagi keluar kalau xamek)

okay,
sedikit info semasa hany g trial kt London Weight Management. ok, hany dpt trial berharga RM18, buat pengurangan berat badan, infrared la, steambath la, pastu sapu lotion yg panas hangat, pastu wrapping laaa setengah hari berada di sana. dah siap, memang hany berkurang dlm bbrapa cm, every part of my body...tapi, sebelom kite start trial dia, dia FORCE kite utk amek rawatan yg brharga riban riban tuh...hoho of course la hany nih xrajin nk menerima rawatan, ye la kena g seperti yg telah dijanjikan, and utk pakej rawatan lak korang mesti dh tau kan, rege dia cmner kan....pastu, elok je kuor dari London tuh, mak aiiihhh kelaparan
amat sangat, hany g mcd terushhh coz lapar sgt....hahahaha sia sia jer kan...;)

Promoter: u mesti ada hati utk buat ini lawatan, tapi kalau setkt sekali lawatan, mane berkesan...mesti mau follow up. lagi satu, u mesti mau jaga u punya makan, tak boley makan ikot suka hati u... (hany, mengangguk tanda setuju, si faezah di ceramah sebelah, mengenai muka lak, dia nye badan okay jer...)

promoter tuh terus menerus mmbebel, hany rasa sayup sayup kedengaran suara org mbebel....cit cit cit, kok kok kok, mmiaw miaw miaw...then tetiba hany trpandang sorg pompuan tolak troli bersama sorg budak, lalu betol betol bertentangan ngn hany. hany pandang dia, dia pndang hany, hany sengeh kt dia, dia pon sengeh. eh....(latar belakang keadaan ini adalah suara promoter, cit cit cit.....)

pompuan tuh dtg kt hany, tanpa hiraukn promoter trsebut, hany bgn smbil tanya ni Ma ker Mi? rasanyer dia kembar, Ma katanyer....kitorg terus salam sambil peluk ciom...kampong mate hany. mak aih dh +-10thn xjumpa. pas dia kawin jer, terus ikot husband dia....ropanye dia duk area taman u gak...kitorg pon sembang2 laa (kurang ajar kan, bior kan si promoter tuh)

promoter tuh mmbebel2, dah agak lame, hany pon duduk balek...jam dah 10.30, hany dah jnji nk dgr dia bebel smpai 10.30 jer. pastu dia pon kuarkan kupon trial tuh...dah la 49 hengget, pastu kena byr cash kt situ lak...apehal!!!, patotnyer byr kt tmpt nak buat lawatan tuh la kan!

Hany: xperla, bagi i fikir dulu
Promoter: u nak fikir apa lagi kakak
Hany: xper bg i fikir dulu, i xnak laaa

hany pon bgn amek troli, faezah pon bgn gak...

Promoter: buang masa i jer (smbil ketawa)
Hany: eh, u mane bley ckp mcm tu, u nak tarik customer kan
Promoter: alaa kakak i bergulau jer (smbil keluarkan business kad dia)
Hany: ok, thank u
Promoter: kakak, mau turunkan paha u, besarrr
Hany: xper i xkesah

alaa, MZ xbising pon suruh kecikkan paha...sebok r ko!
kitorg pon berlalu pergi dari JJ...ngehehee siooottt tol laaa, jgn harap aku nk kol ko or nak angkat kol ko!

Komen
3 Komen

3 comments:

Nora said...

asyik ckp paha ko beso... ko kasik koyak je itu bizkad hany! hahahaha... adeh.. aku letih ni.. bace sume post ko. rasanye weekend je aku x jengah internet.. dah berduyun2 entry ko wat :p

mzhany said...

ngehehe nnti cuti mesti xupdate...kan k.nora windu lak...;)

Oasis said...

Tahniah dpt kurang beberapa cm...tp yg ptg kite sihat