Ini Wilayah Hijau: Ensiklopedia SOLAT


28 February 2012

Ensiklopedia SOLAT

Assalamualaikum,

Hari ni hany nak berkongsi mengenai sebuah buku, Ensiklopedia SOLAT. Sekadar perkongsian buat kita sesama ISLAM. Kenapa buku ni besh? kenapa nak beli buku ni lagi, kan dah pandai SOLAT?

IMG_2797 memang besar dan tebal buku ni

IMG_2795 hmmm

Ilustrasi bergambar, langkah demi langkah yang mana sangat sangat membantu. Yer memang kita dah pandai solat, tapi tahu kah kita SOLAT JENAZAH? SOLAT ISTISQA’? SOLAT KHAUF? alhamdulillah kalau ada yang tahu. Sebagai contoh SOLAT JENAZAH. Korang pasti ada menonton video UStaz Don mengenai ANAK kan, ingat tak apa yang diberitahu oleh beliau?

Alangkah bagusnya anak sendiri yang memandikan jenazah ibu bapa nya, yang mengafankan jenazah ibu bapa nya, juga yang sembahyang kan jenazah ibu bapanya. habis nak suruh anak kita buat semua tu untuk kita nanti, kita kena lah didik anak kita, ajar anak kita, bagi ilmu untuk anak kita kan.

IMG_2811

IMG_2815 cara memandikan  jenazah

IMG_2817 cara mengkafankan jenazah

IMG_2819

IMG_2821 SOLAT JENAZAH

Itu antara kandungan yang ada di dalam buku ni. ilustrasi dan langkah demi langkah. dan ada beberapa kandungan lagi dalam buku ni.

IMG_2823

IMG_2825

sebelum stop, ha…sekarang tengah berlangsung EKSPO BUKU ISLAM di Putrajaya, bangunan berhadapan dengan MASJID BESI. Ekspo ini akan berakhir 4Mac ni. Alhamdulillah ada less untuk kebanyakan buku, dan ensiklopedia ni dapatlah kurang RM10 berbanding harga biasa. so bolehla terjah ye kalau ada masa tuh.

**sharing is caring**

Komen
8 Komen

8 comments:

wida said...

baguslah buku ni..
brpa rm hany?

Mrs. Adnan said...

saya dah ada buku ni...memang bagus!!

mzhany said...

@wida
harga asal RM100, tp dekat ekspo tu hany dapat RM90.


@Mrs.Adnan
waaaaa mesti ko dah habis baca nih. hehe betol agree besh buku ni, walaupun tak start baca lagi ;)

SYANI said...

Macam best je buku tu. Nak kena gi cari ni..

mzhany said...

@syani
so far, hany tgk sepintas lalu mmg lengkap la buku ni, dan menarik sebab ada ilustrasi, tidakla plain je kan kalau baca...

fiezaradzi said...

bestnye lau leh pergi ekspo buku tu, tapi cam tak leh jer.. huhu

bagus buku ni, menarik jer..

macam dah jadi ulat beli buku kan hany, fiza pun sama..

No Lan said...

bagus betul buku ni kan hany...siap ada gambarrajah yg terang lagi..

mzhany said...

@fieza
hehehe takpe kita beli dulu fieza, bila dah ada tu for sure kita akan habiskan jugak;)


@no
a'ah no sangat bagus...