Ini Wilayah Hijau: Jerawat Besar dan Parut, apakah solution nya???


17 February 2012

Jerawat Besar dan Parut, apakah solution nya???

Assalamualaikum,

Nak mintak pendapat kawan kawan sekalian nih…ada yang bertanya hany dalam komen ni,

question

Buat yang bertanya, mohon bagi email awak yer, sebab hany cari gak link kot kot ada blog,tapi tak tinggalkan link. ni email hany zukihany@gmail.com.

Buat kawan kawan sekalian, kaalau ada la produk yang korang dah try dan alhamdulillah boleh membantu dari segi jerawat dan parut ni, harap bolehlah share di ruangan komen yer. terima kasih banyak banyak….

**tolong menolong kan bagus;)**

Komen
9 Komen

9 comments:

apak cikidong said...

apak pakai axion je... rm5.65 for 200g. kekekeke

fazilzura said...

emm xpenah mengalami jerawat beso2 tu . kalau takat kecik2 tu normal ler ..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Nak cerita mmg pjg ceritanya.. apa kata Hany baca je kat blog MM sendiri :

Cara-cara moden membuang parut


Baca juga suggestion dari commenter2 kat situ ye. Hopefully membantu teman Hany tadi.

littlehumblelynn said...

Hany,

k.lin tgh sibuk gk mencari 1 produk ni tp kena pg consult under dermatologist dulu.namanya neo strata.katanya sgt efektif utk buang parut.

Mak Lagenda said...

sblm ni mak pun ada masalah parut2 jerawat yg sgt hodh. Then skrg mak gunakan tabita imported dr Indon. Mmg hazap nak guna dan sedikit mahal but for me berbaloi. Wlupun x hilang 100% parut2 nih, at least 70-80% dah semakin hilang.

P/s: Leh google kat blog mak pasal tabita tu sbb mak ada buat 2 n3.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tapi Hany.. lupa nk ckp tadi.. entry MM tu berkenaan dgn parut chicken pox.. tak pasti la klu parut jerawat still work atau tak.

Munnafendy said...

tak pernah hadap masalah mcm ni...ermmm apa kata try petua2 tradisional..

misyamissyou said...

wahh mahalnye produk tu..sy pakai yg rm3 ni je.. >_<

mzhany said...

@apak
ahaha ok apak, terima kasih ahhaa, rosak muka org ikut cadangan apak.

@zura
hihi kulit zura comey licin je mmg xde jerawatkan

@mm
ok mm hany tkg nnti tq

@kaklyn
ooo neo strata eh kaklyn, ok ok nnti hany google, tq

@mak
ha, tabita tu pernah dgr jugak, ok mak tq nnti hany ushar tabita mak yer ;)

@munna
umm btol gak kan, kekdg sstgh kulit ni kena dgn petua2 lama kan...

@misya
hehehe, depend pd org misya ;)