بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿١﴾ اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿٢﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿٣﴾ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿٤﴾

Tuesday, February 28, 2012

Berita Terkini Proton

Assalamualaikum,

- proton tgh standardize harga utk semua pusat servis

- bila gi servis harga sudah ade kat catalog. Mileage ni buat ni harga ni

- dulu labour charge RM55, stat bln 3 naik RM66. Labour charge bergantung pd servis. Basic servis RM66. Ade 4 categori servis yg masing2 harga berlainan. Categori servis: basic, minor, major & advanced.

- bulan 3 gak govt. tax 6% will be applied tp skg ni x buat lg la. Katanya nk educate customer dulu supaya tak terkejut. Slow2 katanya.


* adakah ini gara2 jualan proton menurun disebabkn BNM ketatkan pinjaman?

./MZ

6 comments:

littlehumblelynn said...

hany

kak lin x guna keta proton tp pernah tanya kawan2 yg pakai proton..mmg servis & alat ganti agak mahal sikit..

kalah toyota kalo utk 1000 KM SERVIS ..

mzhany said...

hurmm tu lah kaklyn, siap ada gov tax tak tahan tuh. semuanya nak ada tax, mati la mcm ni

aTy _faRed~ said...

saye tak pakai proton..tapi kereta ai kalau servis-labour charge ikut berape harge servis-mahal gak ar...hurrmm..pakai kereta macam tu lar...banyak pakai duit..

apak cikidong said...

perodua dah lama buat standard price utk servis, malahan kereta lain juga dah ada seperti honda... tapi saya pakai proton sebenarnya.. ekekekek kaya la orang proton kan..

Oasis said...

Kos makin tnggi la nanti kan. Nasib baik tak pakai proton. Hidup myvi. Eh..! hahaha

fiezaradzi said...

sebelum ni tak de ke/ lau kat toyota mmg ada..

utk 100km toyota, mmg murah, sebab dia bagi free utk labour.. lau lain2 km, mmg agak mahal la.. --saya yg guna toyota..

tapi de sesuatu yg boleh proton amalkan, kat toyota akan ada customer satisfaction, macam survey la,. lau complete kan survey tu, leh dapat nilaian yg boleh ditukar diskaun masa servis berikutnya

Followers