Ini Wilayah Hijau: Biografi Agung Rasullullah Sallallahu Alayhi Wasallam…


14 February 2012

Biografi Agung Rasullullah Sallallahu Alayhi Wasallam…

Assalamualaikum,

Setelah dengar dan tonton 30 Minit Bersama Ustaz Don tu, MZ pun macam cakaplah, eh kena cari ni buku yang UStaz Don cakap nih. sebab Ustaz Don ada cakap buku ni sangat bagus, lengkap pasal perihal Rasullullah S.A.W. dan kebetulan hari tu, kitorang pergi Tesco Semenyih, elok jer turun eskalator, ternampak la buku nih…

Belek belek buku ni, hurmmm okaylah beli jer lah;)

IMG_2721 boleh tahan tebal

IMG_2722

IMG_2725

IMG_2726

Serius, banyak sangat info yang kita boleh dapat dari biografi nih. dengan ilustrasi yang menarik, tulisan pun besar. kualiti kertas pun besh. sangat sangat di syorkan untuk di beli, bagi kita untuk mengetahui tentang peribadi Rasul Junjungan kita. harga, hany tak sure harga fix berapa, tapi di kulit buku di tulis RM65.

hany pernah dengar org ckp mcm ni kat hany, “ala ko tak de anak lagi, boleh la beli apa apa jer, menda menda tak perlu, mengarut ni, aku ni dah ada anak…blablablablablabla….”

kalau kiter taknak beli, tak per lah, itu hak ko kan, tapi jangan la kau jadikan orang lain sebagai sebab atau menutup ketidakmahuan membeli ko tuh. kesian member nih, dia tahu la dia tak ada anak, kesian dia tau, ko asyik la duk mencicit cicit kan.

serius, ini bukan benda mengarut, bukan benda benda tak perlu. ada pasal akhlak, sifat malu, keperibadian, percakapan Rasullullah dan banyak lagi.

**yerlah, bab bab islamik ni, sekarang orang pandang enteng jer…nauzubillah**

Komen
8 Komen

8 comments:

wida said...

wah..baguslah buku ni.

yelah, membaca tu jmbtan ilmu..jgnlah bg alasan sebab ada anak x leh beli buku. x logik lngsung

fielah said...

nak beli nak beli...nnt nak crk.. kat MPH atau popular mesti ada kan. Aritu tgk ustaz don cerita pasal manusia agung: Rasulullah SAW sampai die menangis... sampai sy pun menanges skali ....

mzhany said...

@wida
huhu, terpulang pd masing2 kan wida, tp tu lah geram gak, sikit2 ayatnya "ko xde anak lagi, bleh la beli ape2 je...." haishhh gerammm...


@fielah
a'ah, mesti ada la fielah. ha tu lah kitorang pun ada tgk gak episod tu. mmg sedey la...

So Shy Lady said...

haisyh apalah ckp mcm tu....
tngok isi kandungannya ssl dh ttarik. elok sgt ni utk bcaan wajib kita n anak2. kna dktkn diri n kluarga dgn benda2 mcm ni, kan spaya hdup lbih bpedoman

[PCL] said...

insyaAllah, nak dapatkan jugak buku tu..

munna said...

wah..lengkaplah buku tu.... bagus juga buat rujukan dan juga untuk anak2 nanti

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Nak belikan bebudak gak la nt, insyaallah... thanks for sharing the info Hany.

fiezaradzi said...

bab last tu, pelik.. adakah anak penghalang kita beli buku berilmiah ni? beli benda lain boleh pulak ye.. manusia, manusia..

terjumpa gak semalam, tapi ditulis org lain.. juga dlm wish list nak beli.. satu2 beli, sebab baru beli buku lain semalam. insyaallah, yg ni bakal menyusul..