Ini Wilayah Hijau: Ko bolehla, ko takde anak lagi….


15 February 2012

Ko bolehla, ko takde anak lagi….

Assalamualaikum,

ha ayat yang biasa hany dengar, bila hany melakukan sesuatu mahupun membeli sesuatu. kesian kan, sokmo ada yang tazkirah tepi telinga. tapi tak per lah. biarkan suara yang berbisik itu berlalu begitu saja. dan kali nih, hany rasa relevan la ayat ni bila diungkapkan pada hany. sebabnya kalau dah ada anak, rasanya tak buat kot benda nih.

Pergi tengok bola live di stadium.

Rasanya, kalau dah ada anak, ummm tak mungkin kot akan pergi stadium bagai demi nak tengok bola nih. time berdua jer nih bolehla kan. Nak bergerak kemana mana macam okay lah. ko gila nak angkut anak ke stadium, dengan bising nya, dengan bau rokoknyer…haishhhh.

Sebelum ape ape, KELATE kalah dengan Selangor semalam.

407073_10150601665017259_823517258_8982084_2049822189_n kul10 MZ dapatkan tiket. ahaha bini duk sms jer tanya dah beli tiket belom…

IMG_2738 pemain baru masuk

IMG_2740 sebelum lagu NEGARAKU berkumandang.

Serius, aksi Kelate semalam macam huru hara. well adat bermain ada menang dan kalah. so kelate kena perbaiki lah mana mana yang rasa tak betul tuh. dengar cerita JAmes PEter Butler, jurulatih Kelate akan resign walaupun kontrak 2tahun, sebabnya campur tanga dari pentadbiran KAFA. tu lah dia, jangan politikkan bola sepak. macam ni lah jadi nya. kecoh!

Jangan sampai penyokong kelate boikot. ahaha sekarang ni kalau bola, penyokong kelate la menguntungkan penganjur...kalau dah boikot paham paham ler.

**serius, hany teringinnnnn sangat nak tengok bola live nih, tu yang beriya ajak MZ pergi tengok tuh, padahal bukan final game pun kan…**

Komen
14 Komen

14 comments:

Munnafendy said...

amboi semangat...kita tgk kat tv je wpun stadium dkt sgt ngan umah =D

fazilzura said...

penah tgk live masa bujang ... panas le hany , x sangup ler..
dhle mknan yg di jual x sedap, ow tgk kt tv je malas nak sesak2

munna said...

Kak Munna tak pernah tgk live.. lagipun x minat sgt lah dgn bola hany

Azi said...

yeah...selangor menang..

klu pempuan mmgla xdapat pi klu ada anak kecik tp lelaki boleh jer...cam husband azi sanggup tinggal anak bini...huhuhuhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

dolu2 kakD pun kerap juga p tngk...TAPI skg dah tak p dah...sejak ada farah...TAPI kan..TAPI kan...skg farah dah besar sikit...rasa2 mcm nak stat balik la p tngk...heheheheh...

So Shy Lady said...

oloh t.syok la klate kalah...sronok la org yg buat fitnah kat apek tu...
eh relevan ke statement ni?

apak cikidong said...

lahai hany... pekakkan telinga je la kat orang yang kata camtu... "maafan mereka, mereka tidak tahu" then apak akan masuk chorus "aaaaaaaakuuu.. maapkan kamoooooo.... takperlukitaber temu.. cukupkau tawuuuuuu" hahahah

Afida said...

best ke tgk bola?kita belom merasa & rasaanya tak akan merasa kot tengok bola secara live...sbb en suami bukan berminat sgt dgn bola :(

:: Jemput la follow kita ::

najib comel giler said...

terima kasih kepada kelantan kerana kalah,huhu..

fiezaradzi said...

mmg hany, yg ni ada benarnya.. sebabnya sama lah, dlm hati pun teringin nak pergi tgk bola ke, badminton ke.. segala sukan lah, tapi bila memikirkan anak2, terus padam je niat tu.. stadium bola lagi la, asap rokok, sure ada punya..

so, sementara takde tu, buat jer..

Hanis MY said...

bestnyaaa tengok live kat stadium!

fazitaismail said...

bestnya tgok live kat stadium..
tp memang smlm pemain2 kelate hampeh skit...mcm dop mangat jah..huhu

ch@ said...

oloh hany, pergi je la. honeymoon mood. buat pening je mikir kata2 org. karang dah beranak, lain pula dikatanya. sabar je la hati, telinga.

syalinda johari said...

Hany, aku ni, sebelum ada anak pun kena tazkirah, lepas ada anak pun kena tazkirah jugak dengan kawan yg jenis mcm2 perangai tu.. dah macam hidup ni kena pikiaq pasal orang lain pulak.. huuuuu..
payah serba serbi..