Ini Wilayah Hijau: Korang ada pakwe masa sekolah?


02 February 2012

Korang ada pakwe masa sekolah?

Assalamualaikum,

IMG_2635 mana dia rohani mana???

ahaha, mesti korang boleh teka kan? kan? kan? hehe yup, hany yang tengah tengah tu la. ater nama pun ketua kumpulan kan, harus duk tengah tengah;) masa ni camping sekolah rendah, kalau tak silap darjah 3 ke 4 ke 5 kot. ahaha lopa ler. tarikh lak takde kat gambar nih.

hany, dari sekolah rendah sampai menengah memang join Puteri Islam. and memang jawatan hany dari sekolah rendah sampai menengah adalah Ketua Komander (betol kot nama jawatan nih). alaaa yang tukang bari arahan kalaua da kawad kaki tuh.

“Baris, barisssss sedia”, “dari kiri cepat jalan” ahahahahaha….

sampai kan ke Matrik pun hany jadi ketua komander lagi. Sebabnya suara hany lantang dan kuat. sebab tu title tu tak pernah lepas kat orang lain dalam persatuan pasukan beruniform ni. ada gak yang calon jadi presiden, tapi ustazah cakap siapa nak jadi ketua komander nanti? cisss tak de harapan langsung nak naik pangkat kan…

so, hari pemilihan jawatan, baik tak payah pergi, for sure ko dapat jawatan yang sama.ahahaha berlagak siottt. hany pernah memenangi KETUA KOMANDER TERBAIK, peringkat sekolah…berjaya kalahkan budak budak lelaki yang dari Kadet Bomba,Pengakap,Bulan Sabit Merah…huhu sape tak terkejut. kalah lelaki ok.

Tapiiii, kekdahnya ko takder PAKWE la, orang nak ngorat pun ala ala jer, nampak ko jadi komander, dengar suara ko jerit bagai kan. ahaha scary je dorang nak ngorat ko, tak pasal pasal kang kena sergah kuat kuat…maluuu. so memang tak pakwe la kan;)

okaylah, saja update ni sebab rasa dayah mesti rindu nak baca update kat blog hijau nih kannn dayah kannn ;)

Komen
14 Komen

14 comments:

ch@ said...

ooohhh mesti MZ sesenyum baca entry ni fasal MZ dah biasa disergah dek hany :D

kita pegang jawatan setiausaha, pengerusi je, pastu pengerusi tah ke mana2 serah tugas kat naib pengerusi. muahahaha.

kita playgirl hany, boyfren mmg ramai. hahaaa.

mzhany said...

@cha
waaa cha, setiausaha tuh, pastu pengerusi lak. jawatan penting nih;). eh takpe pengerusi guna kuasa veto. ahaha apa guna ada naib pengerusi kan, kenalah bantu pengerusi ahahaha

playgurl..hihihi ye lah cha mesti cun kan masa sekolah;)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sesuai sgt entry ni sbb kebetulan anak MM yg kedua frust tak dpt jd Bulan Sabit sbb cikgu dia pilih jd Puteri Islam (skrg ni x mcm dulu kan.. dulu sesuka je kita main pilih2). Nt bleh tanya Hany la apa aktiviti utk Puteri Islam sbb MM dulu join Rangers dgn Pandu Puteri je kat sekolah..

wida said...

ala..wida dulu pon x main pakwe2 ni..hehe. suara kuat + garau pulak tu..hehehe

mzhany said...

@mm
laa sekarang ni cikgu ke tetapkan? mak aihhh tak besh nyer. hany rasa sbb mesti tak balance kan, ada yg terlebih ahli dan ada yg sikit je ahli. tu sebab cikgu pilihkan.

mm, sekolah hany dulu aktif puteri islam. mcm pengakap la ada je aktvti. kat sekolah, luar sekolah, luar daerah. sebab tu hany rasa mcm oklah tak yah tukar lah.nnti la hany buat entri psl ni ;)

mzhany said...

@wida
hehehe sama lah kita wida. ahaha garau+kuat. orang takot kannn

syalinda johari said...

aku kalau bab2 kawad bagai tu, akulah paling ngelat..lagi2 masa kat matriks..asik aku ja yang buat silap..pastu satu praktikum kena ulang balik..kakakakakaa... bengang ja semua orang dengan aku..

mzhany said...

@linda
ahahha ko tak dpt aku sebagai komander, kalu tak, aku abaikan je ahahha hahaha...kompom r benangan beb, gile nk kena ulang ulang huhu

Hanis MY said...

hehe ayah tak kasi ckp tepon dgn lain jantina.... dah tu sekolah seme ppuan... hany yg kat tengah tu kut hehe betul ke?

Ardini Humaira said...

dni dedulu kalo laki tepon mesti abah letak.. hehe tade can nak cakap dengan dni.. dni kapel cinta monyet masa tingkatan 2 wakakakaka

mzhany said...

@hana
a'ah hany kat tengah. huhuhu tak berobah kan muker ;)


@dni
akak takde telefon rumah pun ahaha. awal tuh tingkatan 2, akak rasanya form5 pun takde cinta monyet lagik;)

Lady D'yot said...

saya pon join puteri islam...sampai habis skola..tp jadi presiden..heheh..tp suke join kawad kaki tu, smpai peringkat kebangsaan. tp msuk universiti dh malas nk aktif.hehe

munna said...

wah...komander punya pasal semua takut dekat hany kan... MZ lah yg untung... dpt hany jadi wife dia

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Thanks Hany...
Nampaknya lately ank MM mcm dah redha..hehe.. dah beli uniform dah siang td. Skrg ni uniform Puteri Islam kena ada 3 rupanya (kurung, t.shirt utk kawad dan selai lg .. tak ingat plak dia sebut smlm - baru dpt beli selai je - tudung pink + kain pink). Tu pun dah buat dia exited.