Ini Wilayah Hijau: Semoga dimakbulkan...ameen..


05 March 2012

Semoga dimakbulkan...ameen..


Assalamualaikum,
Serius tak ada idea nak bebel kat rumah hijau nih. ahaha memang lama gak tak ber hapdet nih. Kalau suruh MZ lagi la dia taknak hapdet. Dia tu setahun berapa kali je hapdet kan.

Tak ada cerita menarik pun. Macam biasa je hari hari yang dilalui. Masih lagi berusaha untuk memboyotkan perut a.k.a mengandung, nak dapatkan anak. InsyaALLAH, semoga usaha ini di makbulkan oleh ALLAH ameen...

Sekarang ni hidup berpindah randah la,since MZ kerja malam, makanya bini nya pergilah menumpang tidur rumah si dia ni lah,si dia tu lah. Hehehe so far baru 1rumah ni lah yang menjadi perhentian sementara;). Tak suka sangat sebab ye lah rasa macam menumpang je ahaha padahal memang sah sah la menumpang kan. Tapi tu lah rasa tak sedap tau. Mestilah manakan sama dengan RUMAH SENDIRI kannnn.

Hany kan kalau MZ kerja malam kan mesti petang tu hany akan berusaha balik sharp then sampai rumah boleh la jumpa MZ kejap.lepas tu MZ keluar pergi kerja hany pun sama keluar pergi menumpang. Kalau tak jumpa kan, rasa macam lama sangat tak jumpa. Yer lah siang hany kerja then petang MZ dah pergi kerja, bila lagi jumpa kan. So far memang hany berusaha lah balik untuk jumpa kejap. Nasib baik ofis dekat kannnn.

TAHNIAH buat rakan rakan yang menyambut kelahiran anak masing masing. TAHNIAH jugak buat rakan rakan yang tengah mengandung... alhamdulillah rezeki... ameen. jaga diri baik baik yer. Jaga baby jugak. Semoga anak anak menjadi anak yang soleh dan solehah yang boleh membantu ibu bapa nya kelak... ameen..




- Posted using BlogPress from my iPhone
Komen
21 Komen

21 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ameen. Mudah2an Allah makbulkan apa yg Hany pinta.

misyamissyou said...

insyaallah termakbul kak, yg penting kita usaha, doa n tawakal..

umm susahnye..suami akak keje malam, akak plak keje siang..huhuu kalau sy, sy ikut gi keje skali :P

wida said...

semoga hany & suami pon dikurniakan cahaya mata x lama lagi yer..amin.

No Lan said...

No tetap doakan smg hany mendapat rezeki suatu hari nanti..sabar ye,..anak2 sdare No pun ada mcm hany..insyALLAH..rezeki tu ade cuma cepat ngan lambat je..DIA nk UJI hany la tu supaya terus bersabar disamping berusaha lagi dan lagi..sesungguhnya DIA Maha Mengetahui...

mzhany said...

@mm
ameen...tq mm, doakna jugak ;)


@misya
hehehe susah jugak sbb penakot n xleh tido kt rumah, so mcm penat tau nk numpang umah org ni. hehe husband akak tak bagi ikut la...


@wida
ameen, tq wida...


@no
no, mekasey. doakan jugak utk hany n mz yer...ameen

Diela Zaimi said...

yelah hari2 bukak blog hany cari entry baru...hehe...tp skrg makin kurang plak entry hany...maybe hany busy kan...
insyaallah mudah-mudahan apa yg dihajati akan dimakbulkan oleh Allah...yg penting jgn berputus asa... =)

apak cikidong said...

hiyarkh! hiyarkh! hyarkhh! :D

syalinda johari said...

insyaallah hany, masanya akan tiba juga utk ko..jangan berhenti berdoa..lambat dengan cepat ja.. setiap apa yang allah swt rencanakan untuk kita pasti ada hikmah disebaliknya...

naniklang said...

hany..
insyaallah aku doakan yg terbaik utk ko n juki..
ape2 pun jaga kesihatan korang k..
take care..

Hanis MY said...

insyaAllah pasti ada rezeki hany n mz lepas ni...aminnn...

fazilzura said...

syahdu plak entry ni, jgn sedey2 ye dear..
insyallah ado tu .. windu2 selalu kt akil, kut2 aura dia kasi kt Hany plak , dh ramai kwn2 zr dpt aura dia tu

vagg-nini3posen.com said...

salam, hai hany. sorry baru sempat nk jenguk2 blog n tegur. slalu tgk nama CIKSUANI kat nuffang vistiors, tp xsempat nk tegur. so, hi, salam kenal.

insyaALLAH moga dimakbulkan. yang penting kita usaha, k. :) tkcare hany

Siti Hajar Masri said...

amin..moga2 Allah makbulkan doa Hany..;p

mzhany said...

@diela
Hehehe entahla tahap kerajinan berkurang la skrg diela huhuhu. InsyaALLAH...ameen

mzhany said...

@apak
Ahaha hiyarrrkhhhhh ;)

mzhany said...

@syalinda
Ameen.yer lah kekadang terbit gak rasa dlm hati ni kan. Haishhh jgn di fikirkan sgt ok fokus fokus fokus;)

mzhany said...

@nani
Mekasey beb. Ameen. Eh ko pun jaga diri n baby...

mzhany said...

@hana
InsyaALLAH....ameen

mzhany said...

@zura
Alaaa jgn la baca dgn syahdu. Hurmm kena rinu akil jugak nih. Yer lah mama akil pun dah berisi jugak skrg ni kan. Hihihi

mzhany said...

@vaggg
Yer lahmng selalu ainggah tp segan nk ken kt blog nini3osen tu. salam kenal jugak;)

mzhany said...

@hajar
Ameen...tq hajar