Ini Wilayah Hijau: Sembonia itu tak bermutu atau henbeg ko yang berat macam batu?


12 March 2012

Sembonia itu tak bermutu atau henbeg ko yang berat macam batu?


Assalamualaikum,

Ahaha, masuk kali ni, dah kali ke2 dah hantar henbeg untuk repair, nasib baik ada warranty lagi kan. kalau tak masak kena caj. yer henbeg sembonia. ntahla, takkan henbeg sembonia tak bermutu kot. maybe hany ni main masukkan segala bagai dalam beg tu sampai kan, tak mampu menampung.

Sebelum ni memang tali henbeg tu dah tercabut, tapiiii dek kerana ada WARRANTY kan, Alhamdulillah. pergi je Sembonia JJ Equine tuh, bagitahu kat promoter dia, dia check, terus bagi ganti. Nasib baek la…sebab tak selesa kalau pakai tali yang panjang untuk sling tuh.

IMG_2839 bukan putus, tapi yang hujung besi tu macam loose, jadi dia tercabut la

Dah dapat ganti yang baru, dingdong dingdong alaaa jadi lagik, tapi tak tercabut lagi la. nasib baik terdetik hati nak check warranty card, halamak tinggal lagi 1week. so hany terus pergi hantar. kali ni promoter tu taknak bagi terus stock yang ada. kena tunggu repair jugak. takperlah tapi tunggu lama lah. 3weeks jugak la.

IMG_2837 ni la report yang dibuat…siap lukis lagik ha….good terang dan jelas.

Seriusly, bersyukur la dapat warranty ni, kalau tak agak agak berapa la kena bayar agaknya. sebab tu lah orang suka beli henbeg yang mahal kan, ada warranty bagai. tapi, kalau dah henbeg mahal takkan la boleh rosak pulak kannnn.

**gucci sukey medium, masih dalam wishlist…ntah bila lah buleh dapat**
Komen
11 Komen

11 comments:

wida said...

wida selalu pakai hangbag murah jer..bila rosak terus buang..hehe

OgysiJemariSeni said...

Berat sangat isi dalamnyer kot muhhahahaa

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kakD pakai handbeg murah2 ja...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Dalam bag byk barang kemas berkoyan2 la tu.. hehe..

apak cikidong said...

kalo rosak lagi, nanti apak belikan yang baru. biodegradation punyer.. mau?mau?mau?

Kella said...

dulu ada orang kasi hadiah kasut sembonia.. bila kena isi borang bagai.. rasa macam kelakar.. huu.rupanya ada kes gni kan.. =)

fazilzura said...

wahh . ni sure handeg mahei yg amat ni ...

i mampu yg rm200 kebwh je huhuhuhu .. tp syukur dpt pakai 3-4 thn

littlehumblelynn said...

hany

sgtlah x tau sembonia ada warranty..ada 1 beg sembonia..hancur terburai jahitannya..mmg terbiar gitu aje..x pernah ingat nak htr g butik balik..

lepas nih nak kena alertlah pasal warranty beg2 ni..

tq hany :)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sy pon pakai sembonia gak..
ntah ler nk kata x bermutu langsung idok ler.. nk kata murah, mahal gak kn.. slalu asben yg blikn utk kite, sbb bini die hanya mampu takat pasar mlam aje.. hehehhe..

Munnafendy said...

nasib baik ada warranty kan..kalau takde msti rmai yg komplen

No Lan said...

peeeh..sib baik leh baiki..untung la kan...psst No pakai cap ayam je...ye lah, nak melaram p mane..udok umah je ekekkekeke....