Ini Wilayah Hijau: Semoga sentiasa setabah ini…ameen


20 March 2012

Semoga sentiasa setabah ini…ameen

Assalamualaikum,

Adat la kan, kawan kawan lama…dah lama tak contact, dah lama tak tanya khabar berita. dah lama tak tahu apa update terkini kan…bila nampak jer online, kat FB ker, kat YM ker kan…zasss laju jer la bertanya khabar…

3-19-2012 5-01-38 PM ahaha yang ni, takde mukaddimah ke aper, terus bagi soalan…

Tak apa lah, maafkan lah dia. dia excited sangat nak tahu kamu dah berapa orang anak tu hany. sebab tu tak nyempat nak bagi salam, tak nyempat nak tanya khabar kamu, terus di tanya nya soalan itu. tak pe tak per…kita jawab…bagi tahu hal sebenar nya kan…

Alhamdulillah, time ni tak der lah sentap hati mak nak…terus je taip jawapan tuh. Alhamdulillah, membe yang ni dah dapat sorang baby perempuan. hany nikah awal setahun dari dia. tapi alhamdulillah rezeki dia sampai dulu kan. ameen…

**semoga sentiasa tabah yer hany…ameen**

 

“Jom terjah mereka jom, DIEYNA, YANA LIBRA, DEQLA MANJEW, 9NOL4

Komen
19 Komen

19 comments:

wida said...

rezeki masing2...
x pe, ada masa lagi..

fazitaismail said...

sabar lah yer...
usaha dan doa bnyak2 kay..
insyallah nati ada rezeki hany tu yer..)

~Sweet Honesty~ said...

rezki belum ada..xbole nk kate ape..sabar ye..doa usaha n tawakal..insyaallah pasti tiba jua...

Aine Ainun said...

Hany...sma la cerita kita..hehe
Slalu mcmtu la, x tanya ape tetiba pasal anak..
Sy pun jrg on fb skrg...

Takpe,
kita bersangka baik je ye;)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Mereka perlu belajar cara-cara menyapa sahabat lama dgn lebih beretika... Hehe..

MM rasa dia tak sengaja kot Hany.. Cheer up okay! Allah tahu apa yg terbaik buat hamba2-Nya.

r.i.t.a said...

Hany :
insyaallah ade rezki nanti...byk2 doa k.
Kes aku plak, kwn lame tak contact, tetibe contact rase cm eksited sgt....tp bile awal-awal mukadimah dah ajak join MLM, sedih rasenyer...
mmg im sori, gudbai la..

OgysiJemariSeni said...

Belum ada rezeki.. Bertabahlah!

Misya Mialen said...

sy doakan hany cepat2 dpt bb ;D minum susu n asid folic sllu yea;D

Ms Velentine said...

doakn mzhany dpt rezeki 2 nnt..yg penting usaha..folic asid n doa semasa sembahyang ngan hubby

mzhany said...

@wida
a'ah kan rezeki masing masing..ameen


@fazita
tq fazita. ameen. semoga usaha dan doa ini dimakbulkan NYA...ameen


@sweet honesty,
ameen...semoga dapat rezeki yang satu ini tak lama algi


@aine ainun
aa,kita sama sama doa dan usaha yer...ameen


@mm
hehe yer mm, takperla tak kesah. seb baek hany tak sentap kannn. hehehe


@rita
ahaha betol rita, sakit hati weh kalu gitu. time cmni la br nk cari mmbe kan. cisss


@JS
mekasey...ameen...


@misya
ameen, mekasey misya. a'ah mmg ada amalkan minum susu n acid folic skrg nih


@MsValentine
ameen, mekasey.

Cik Aini Lavender's said...

xpe..Tuhan belum bg rezeki lg tu..mgkin lmbt ckit.sabar ye cik hani,Allah syg org2 yg sabar tau =p

Arina Shamsul said...

takmo sedih2 ye dear :) rezeki semua ALLAH dah tentukan,pasti ada hikmah napa ALLAH tak kurniakan lagi :)

Ingat ALLAH tu mengetahui apa yang kita tidak ketahui :)

saya pun dulu hampir 4 tahun menunggu namun akhirnya ALLAH kurniakan juga rezeki yang sangat berharga itu.hanya usaha dan tawakal sahaja yg perlu dipertingkatkan :)

Semoga ALLAH kurniakan rezeki masa terdekat ini ye dear :)amin~

Anonymous said...

saya punya kisah lagi sedih :)
saya berusia 31 tahun dh 11 thn kawen..thn ke 10 kawen dpt tau saya kena barah rahim..bln 8 tahun lepas bt operation buang rahim..tapi alhamdulillah saya ok tak mo stress2 sbb ini bahagian saya di dunia ni..nasib suami sentiasa ada memberi sokongan dan sayang saya

Diela Zaimi said...

Allah sgt sayang pd hamba-Nya yg sabar dan redha...insyaallah ada rezeki utk Hany nanti...aminnnnn

mzhany said...

@cikAini
ameen. tulah doa sangat2 semoga diri ni tetap kesabaran didalam hati nih.


@Arina
itulah, mmg pun kena sentiasa ceria kan, takna sedih2 taknak stress kan. ameen semoga usaha ni akan dimakbulkan tak lama lagi...ameen


@anonymous
ya ALLAH, tabah dan sabar nya anda...semoga rezeki di sana nanti sangatla besar...ameen...serius admire dgn ketabahan anda...


@diela
ameen...sama sama doa yer diela...

munna said...

biasalah tu Amy.... mmg itu modal org nak tanya bila umur dah nak 30 ni...

mzhany said...

@kakmunna
a'ah kakmunna..uisssh thn depan dah 30 dah sy ni, mak aiihhhh hurmmm

Anonymous said...

saya cerita ni sbb saya mau awak kuat..org lain ada berpuluh mcm cerita yg sadis..kuat2 tau jgn fikirkan sgt.sbnrnya saya tak selalu baca blog awak tp terjumpa je dan tergerak hati nak komen..tq doakan saya..

9n0L4 said...

same la kite. yg lalui aje boleh phm kan. sabar je lahhh. ;)