Ini Wilayah Hijau: Kedai runcit kami


29 March 2012

Kedai runcit kami

Assalamualaikum,

Nak bagitahu, kedai runcit kami adalah AEON, hehe dulu dikenali sebagai Jaya Jusco. ahaha berlagak ngko, Aeon tu kedai runcit ko eh. Memang selalunya shopping barang barang kat Aeon ni, barang barang dapur la. sebabnya hany suka beli udang, selalunya kat giant udang tak segar lah. so dah alang alang ke Aeon tu, beli lah sekali harung kan barang barang lain.

Dah selalu akan ke Aeon ni, haruslah buat kad kan. serius tak rugi pun buat kad. memang la RM1=1 point. kalau guna Aeon credit card, RM1=3points kalau tak silap. ada kad ni, ada la beberapa kelebihan nya kan. macam point yang terkumpul tuh, nanti boleh redeem dengan voucher, dan setiap 6bulan sekali, akan dapat voucher jugak tapi berdasarkan pembelian kita sepanjang tempoh 6bulan tuh.

Since dah tukar ke Aeon ni, maka kad pun kena la tukar. aaahhhh benci la.tapi free la kan.

IMG_2998 kad lama hany, special edition lagi ok.

IMG_3003 yang baru, design tak cantik, tapi nasik baik ada hijau ;)

IMG_3005 voucher…

Untuk pembelian June-december last year, hany dapat voucher RM40. yang point hany dah redeem awal tahun lepas, so tengah kumpul lagi. okaylah kan, dapat la jugak tampung beli panty liner ker;)

Kalau nak beli stok lauk banyak banyak, akan pergi pasar borong lah. rumah hany dekat pasar borong. tapi since MZ keje sif, malas la beli stok banyak banyak. makan kat rumah pun tak menentu.

**mode: risau, sebab minyak dunia dah naik, mahu nya pas mengundi nanti naik lagi harga barang**

Komen
12 Komen

12 comments:

Yana Libra said...

ape beza aeon card ngan jusco card? kat aeon jusco tu tak leh guna jusco card yg lama tu ke?

fazilzura said...

zr lum redem lg , now ado rm70 ..

Aine Ainun said...

Mmg suka bangat ngan hijau ye?
Kisahnya...

Erm, sjak dok utara ni da x p jusco..kesian, lama da x renew jcard

apak cikidong said...

bagus tu hany rajin-rajin shoping aeon sebab kendian hari apak dapat saham dia skit kihkihkih

Kella said...

hany.. kita pun baru buat.. tapi tak paham sangat.. abis.. jj dah tuko jadi aeon ke hape? pastu, kan.. kena beli berapa rm baru dapat vocer rm 10? tq.. hhehe=)

~Sweet Honesty~ said...

tang beli panty liner tu yg klakar..hihi

Cik Nur said...

kat sini xde pasaraya tu, selalu bw mak beli barang dapur kat tesco je..

munna said...

kalau lah jusco ni ada kat sini kat munna pun nak buat kad ahli dia tu

etuza said...

Asalam..malulah nak bagi tahu..alamat dah ada ke? blog ni tempat ke 2 tau..klik2 lah masih ingat tak..

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/2012/03/keputusan-pemenang-meja-terbaik-pilihan.html

Chic Na said...

Jusco dh tukar ke Aeon sepenuhnya.. :)

Dieyna said...

Kat Paka takde JJ, kad jusco nya ada masa duk kl dulu. selalu pi JJ sebab suka beli SCARLET.. hehe

Arina Shamsul said...

hihihi...banyak2 mende panty liner tu juga yg perlu penampungan ye..haha

haraf2 tak naik la..huhu.