Ini Wilayah Hijau: Nasib la jenis tak berkebun bunga kan…


28 March 2012

Nasib la jenis tak berkebun bunga kan…

Assalamualaikum,

IMG_3018

masa terpandang ni, macam pelik, eh ape ke benda nih…dah pergi dekat baru lah tahu apa benda. lama jugak duk belek belek ni, kalau lah hany ada tanam bunga bagai ni, harus rembat…buat masa ni tak der lagi lah, tapi coming soon InsyaALLAH…

Plan, nak tanam daun pandan, serai, cili….benda yang boleh di makan yang mana harga kat sini mahal. bunga bunga tu, hurmmm hany tak berapa gemar sangat…tapi tengok keadaan….

**mata kehijauan;)**

Komen
13 Komen

13 comments:

Yana Libra said...

hehe..cantiknya~~ :p

tp saya pun bukan jenis berkebun gak..hehe~

Aine Ainun said...

Wah...kemain cantiknya..

Tanam jgn tak tanam;)

Cik Nur said...

saya nak bkebun, tapi xde tempat nak bkebun...huhuhuh

D'aNie said...

Sayang nak gunakan nnt :p

~Sweet Honesty~ said...

sweety ada tanam kangkung..dh merayap smpai bwh rmh dah..huhuu

azie said...

hehehe...cun nakkkk (SY)...ada jgk rupa gini yea...nak bg motivasi la tu hani..tu yg berbunga tu ;)

Irfa said...

comelnya..tak penah pulak nampak yg bercorak camni

Misya Mialen said...

ahhahaha.. comelnya, lps ni msti semangat nak berkebun. muahahhaa

Miss Mirror a.k.a Sam said...

MM sangkakan tadi bantal peluk... penyodok tanah rupanya.

mzhany said...

@yana
ha tu ler cantik kannn..hehehe


@AA
aa, hehe InsyaALLAH. tapi bila nak start entah ;)


@CikNur
hehe, tak pe ciknur, letak dlm pasu jer ;)


@Anie
ha betol jugak, cantik sgt mesti syg nak guna.


@sweet
waaaa kagumnya, tumbuh subur la eh mcm tu, hany risau tak menjadi jer tanaman hany nih ;)


@Kakazie
hehehe sbb tu ada hijau eh, motivasi kan, ahhaa bila lah nak start nih.


@irfa
ha, hany pun first time tgk ni. tu yg lama duk tenung, seb baek husband igtkn, kalau tak memang dah sambar nih.


@misya
ameeen....semoga semangat itu datang


@MM
hehee tertipu jugak, hany masa mula mula tengok pun trtipu...pergi dekat baru prasan

Chic Na said...

comeynya.. kalo sy xguna tu wat perhiasan je. huhu..
tanam la bunga ros. nnti sekitar rumah bau wangi. :)

dyabunga said...

dya tak suka sangat berkebun..hihi

munna said...

cantiklah.....

kak munna kurang minat berkebun tapi en abg suka sgt ...mcm2 pokok dia tanah