Ini Wilayah Hijau: Travel dalam keadaan CIRBIR


19 March 2012

Travel dalam keadaan CIRBIR

Assalamualaikum,

Alhamdulillah selamat sampai ke rumah di perantauan ni jam 6ptg semalam. Hari ni hany MC, sakit kepala dan diarrhea. cirbit tu cirit birit;)

hany syak sebab hany makan daging kot. dulu memang kalau lepas makan daging jer mesti sakit perut. tapi sekadar sakit sakit manja gitu jer lah kan, takde lah sampai diarrhea nih ha. maybe jugak sebab makan banyak kot. yer lah tengah hari makan nasi minyak rumah pengantin, malam pun makan nasi minyak lagi. sebab malas la nak masak, tapau sudah.

Semalam, hany bertolak bali ke kl ni jam 11pagi. dan sampai jam 6 ptg. sepanjang tuh 8kali hany cari toilet. hwaaaaa memang sengsara. dahla kitorang ikut jalan kampung, bukan jalan pantai. kalau jalan pantai tu banyak la stesen minyak kan. ha ada satu tempat tuh, dah tak tahan sangat berhenti la kat 1petronas, kira itu petronas last dijumpai, dan akan jumpa lagi dalam 2jam lepas tuh, dengan sakit perut ni, sekali toilet kena share pulak…aaahhhh dah la ramai lelaki tengah menunggu.

Terus paksa mz jalan cari la apa yang ada, nasib baik ada masjid. kalau tak memang menangis lah. lepas tuh, hany tidur jer. then bila sampai kat hentian gambang, stop untuk solat. hany solat dalam keadaan kaki terketar ketar. serius ketara gila kaki tu ketar ketar. yer lah penat siot membuang jer kan. MZ je makan, hany takut nak makan…ahaha

IMG_2946 ubat yang doc bagi..

So far, sekarang dah ok. alhamdulillah. so hari ni kena minum, gantikan air yang hilang;)

**korang ada pengalaman travel dalam keadaan diarrhea nih?**

Komen
9 Komen

9 comments:

Leysa JL said...

waa, baca ja pon sengsara..apa lg klu mengalami sndri..trus cancel trip ow..

mzhany said...

@leysa
takleh cancel trip, husband keje hr ni, kul6 dah gerak, so kena make sure smpai semlm awal.huhu terpaksa jugak teruskan...

wida said...

pernah masa raya hr tu..ingat nak balik KT, tapi terceri-berry lah pulak.terus mks cancel..balik keesokkan harinya.

mzhany said...

@wida
huhu sengsara kan..kes hany mmg xleh cancel. jalan jugak la...

munna said...

pernah kena hany.....nasib baik masa tu dah nak balik..mmg tak selesa rasanya

mzhany said...

@kakmunna
a'ah kan kakmunna, mmg takdapek buat apa laa...

littlehumblelynn said...

Hany,

adoiiikkh suffered betul:'(

smg cepat smbh hdknyap

mzhany said...

@kaklynn
huhu itulah dia. alhamdulillah sekarang dah semakin ok. huhu

Aine Ainun said...

salam singgah...salam kenal..


ada ketenangan disini...hijau=)

Okis, lain kali sy mai lagi=)