Ini Wilayah Hijau: Makang Makang…


26 September 2012

Makang Makang…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

So far duk sana memang besh jugak la makanan dia. ehehe Kedai Muslim kat sana adalah berlabel hijau. meh la tengok antara makanan yang kami makang…ahaha makang ok!

DSC_0432 Daging

DSC_0439 Ayam

DSC_0440 Tauhu

DSC_0441 Kubis

DSC_0442 Qambeng;)

Semua yang atas nia dalah dari kedai Arab. yang bawah ni kedai area Great Wall.

DSC_0304 Daging

DSC_0305 Ayam

DSC_0309 udang ke sotong eh…

DSC_0313 (2) nampak macam cendawan, tapi sebenarnya ayam.

DSC_0303 telur and bawang

DSC_0307 ni tak tahu apekebenda, tapi rasa manis…

DSC_0312 ini buah;)

DSC_0315 (2) Alhamdulillah…kenyang…

 

Ni pakej untuk 4orang sebenarnya, tapi cukup untuk kami 6orang makan. Rasanya sorang bayar RM30.

Komen
6 Komen

6 comments:

dya bunga said...

sedapnya dya tgk

Cik Nur said...

wahh..nampak sedap semuanya..!

Chic Na said...

lapor perut lak tengok makanang2 tu. hihi..

Mrs Velentine said...

wah sedap semua..cubit3 cini

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ha ni la yg kita nak tengok. Selalu org momok2kan kata kat China susah nk cari makanan halal. Ada punn.....
Terliur dh ni Hany.

Deqla manjew said...

sedap nmpk tp pelik pun ade...ayam tu mmg nmpk mcm lain je..