Ini Wilayah Hijau: Random


06 September 2012

Random

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

@Dayah, mahap ler lama tak hapdet blog hijau ni. sian lak ko kan bukak bukak, hok tu jugok kan. hehe serius weh takde idea la nak hapdet pasal apa, tapi yang sebenarnya ada sedikit kemalasan;) maka hapdet kali nih adalah berkisarkan suka hati aku lah nak hapdet pasai apa.

1)SAKIT TAPAK KAKI

- Weekend lepas, sakit sangat bahagian tapak kaki sebelah kiri ni. sebelah kiri jer tau. bila berpijak time berjalan tu, fuhhh senak bukan main lagi. habis camner kan, nak solat pun berdiri guna tapak kaki, nak mandi sama la, nak berjalan pergi mana mana pun guna tapak kaki ha.Lepas tu, pergi la klinik, doctor cakap tisu kat tapak kaki tu ada radang, nama saintifik dia Plantar Fasciitis. Malas la nak explain benda apa nih,tapi so far ala ala plantar fasciitis jer lah. maka doc suruh hany tukar sandal hany pakai tuh, katanya keras sangat.sampaikan dia suruh bukak dan tekan tekan untuk pastikan kelembutannya. the doc cakap dalam toilet pakai selipar, kat rumah pun kena pakai pakai selipar, tidur kena pakai stoking.

- Pastu tanyalah doc, apa brand suggestion dia. ahaha SCHOLL lah. apa lagik. memang lah kan scholl nih lembut dan memang ada yang jenis cushion memory la, sole support la, body shape la kan. tapi rege dia bleh tahan mahai ;). eh untuk kesihatan jangan berkira hany;)

SchollDiagramMemoryTech01

Memory CushionTM is Scholl’s advanced solution developed for better supporting and cushioning the foot.

Memory CushionTM technology features an unique cushioning insole that moulds to the anatomy of the foot and regains its shape at every step, offering more support for longer.

 

2)PECAH RUMAH

- Area taman hany ni banyak pulak kes pecah rumah, baru ni dah reda dah. Menjelma Ramadhannnn, bergiat aktif pulak yer.mentang mentang umat Islam ni tido awal, takpun kepenatan lepas terawikh, korang buat kerja lak kan. ada 1 kes, 3orang baru nak start operasi dengan membawa parang, tapi anjing sebelah rumah hany menyalak nyalak sbb 3orang tu betol2 berada sebelah rumah jiran hany. then jiran hany call guard, and at the same time memang ada polis ronda, dapat la tangkap 2org. sorang terlepas, then pergi pecah rumah kat taman sebelah kitorang. yang sedihnya, dia cederakan tuan rumah dengan parang. dengar cerita 4orang cedera, dan sorang darinya masuk ICU.aaahhhh sedih dan takot weh. Semoga kami semua dilindungi NYA dari bahaya yang mendatang aamiin.

 

3)ABAYA;)

-Seriusly dok sabor tunggu abay yang akan sampai lg 2minggu.ahaaha lagi 2minggu ok!sebab tahu dah di pos dr sana, maka sangat tak sabar.padahal lambat lagik nak sampai. meh tengok meh, ini lah abaya nya

9-5-2012 11-16-28 PM

yang hany beli replika jer, material cotton jersey. kalau original designer hampir 8ratus kot erkkkk tercekik.

- Lepas tu kannnn, ada lagi berkenan ha dengan 1lagi abaya ni. tapi setelah mengetahui harga, maka terpaksa dilupakan kerteringinan itu yer. sama jugak replika kalau tak silap.

375941_403862266342002_2107142047_n cantikkk kannnn? rege dia RM450! hamek ko;(

 

4)KARIPAP KARIPAP CINTA

- Semalam ntah macam mana, boleh terbukak cite karipap karipap cinta yang arahan gambit tu lah. pastu terpandang lak scene sorang pompuan kejar peragut. pompuan ni dalam cerita ni, graduate universiti al Azhar. dan layak menjadi ustazah.tapi dalam citer ni ntah dah jadi ustazah ke belum.

IMG_3816

- Apa kejadahnya jenis tudung dia pakai nih. pastuh watak ni la yang konon nya graduate universiti al Azhar? agak agak la gambit, buatla graduate oxford ker, hishhh sampah betol la. karipap kan ajer gambit nih.

 

5)KAMPUNG BUTUT

- Seriusly baru hany tahu ada nama Kampung Butut di Terengganu. itupun setelah Ustaz Azhar post kt wall dia.

9-5-2012 11-26-31 PM

Macam biasa, kuliah ustak zahar sokmo penuh;)

 

6)MCD SEKARANG DAH BOLEH ONDER THRU ONLINE

394383_339170539505714_1826643549_n

7)PELAKON LELAKI

- Pelakon lelaki kat Malaysia ni, yang hany akan tengok drama ker, filem ker, cerita bersiri ker, kalau mereka ni yang berlakon EMAN MANAN, ZULHUZAIMI, ROSYAMNOR Mereka ni, terbaekkkk sepanjang jaman ler.

20111213kosmo-1DIa ni, kechek kelate, kechek ganu, bagi jer, lepas tu siap berlakon dalam parit jawa, kechek jawa ok. tabikk springgg ar. lepas tu berlakon memang feel habis la.

rosyam-norfilem dia hany sanggup tengok sorang sorang ok, castello kalu tak hingat. itulah satu satunya filem yg hany tengok sorang2, sebab tak ada sape nak temankan. maklongler sape nak layan filem melayu.tapi demi rosyam…ahahaha

zulhuzaimy   Lu bikin gua panasssss. ahaha dialog dia yang paling glemer. kechek kelate pun besh dia nih. cuba tengok filem Wayang. terbaekkkk beb.jadi buta, siap main wayang kulit, kechek kelate. muka pun not bad;)

adi putra korang tengok tak cerita CHINTA tu? yang lakonan fasha sandha tu,terbaek wokkk.lakonan mantoppp. badan pun mantoppp.

**ok itu jer randomnya hari nih…ahahaha tutup entri dengan tiba tiba ahaha**

Komen
18 Komen

18 comments:

are_lin@yu said...

hehe memang random lah dear...semua dalam satu ;-)

AzuraFazil DIN said...

wahhh all in 1 ye...

haah , zr pun tgk skit cite karipap2 cinta tu .. entah hape2 tah .. xkan le lepasan Al Azhar dressing gitu .. sgt x logik, tp now pelakon tu dh x nk belakon dh pakai tudung sepenuh nya... bagus la ..

lelamaisara said...

wah memang random la...semua dalam satu...abaya tu cantik...tapi hargenye...iskkkk..hehehe

hahahaha... entah2 ape2 tudung yg dipakai tu..memang patut dikaripap kan je..hehehehe

9n0L4 said...

randon pun penuh satu entri. huhu.

Si Matatajam said...

Fuh senangya create entry style ni..ringkas dan best dibaca...

Takutnya M baca pasal kes pecah umah tu..semoga Hany sekeluarga selamat dan dilindungi Allah...
Karipap Cinta tu mmg M malas nak layan la...tgk tajuk ja pastu tukaq Channel...
M suka tgk lakonan Ady dan Zulhuzaimi..Mantop.. Dulu suka tgk Rosyam...

dyabunga said...

satu entry ada macam-macam cerita..hihih..i like..cantik lah abaya tu..nk order juga lah..

Masha Meisters said...

pehhhh....hehe

abaya yang hany beli tu berapa? cantik la kan :)

Cik Nur said...

entry ni mmg random habis.. :)
apa2pun mmg cantik abaya tu...:)

Chic Na said...

sekali random terus entry hany. haha..
cantiklah abaya tu. nanti dah sampai letak pict hany pakai abaya tu ek. ;)

munna said...

random ...... terbaik... cantiklah abaya tu kak munna pun berkenan

Miss BaNu said...

hehe mmg random betul..setuju suka gak tgk lakonan diorang..mmg berbakat besar..

izan mama mia said...

singgah cni..tgk random

Cik Aini said...

7 IN 1 nih =)
nti post pic abaya tu ye =)

Hemu Hemu said...

salam ani..gambar2 abaya tu ani search katner? cantikk lah..leh share?

Hemu Hemu said...

salam ani..gambar2 abaya tu ani search katner? cantikk lah..leh share?

Hanis MY said...

Sonok spa entri ni harap kaki hani cpt smbuh ya uwaaa cntik yg amat abaya tu! Nnti nk tgk hani pakai

nur said...

cantik abaya tue...hee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

N.Aima K said...

dear,

topik abaya..share lah kat mana nak beli Abaya versi jersey tuu..

topik- karipap-karipap cinta..ntah apa2 je lah study kat mesir tup tup pki tudung cam tu.. ish ish ish