Ini Wilayah Hijau: Penat weh…


01 September 2012

Penat weh…

• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •

Assalamualaikum,

Dah masuk bulan September dah. Macam biasa weekend macam ni memang ramai yang buat open house kan. Alhamdulillah rezeki bagi kita yang dijemput, dan Alhamdulillah makin murah rezeki mereka yang buat openhouse tu…aamiin.

Hari ni hany ada 2 open house, 1 jiran belakang rumah dan 1 lagi ex opismate hany kat shah alam. so pagi pergi rumah jiran, petang pergi umah yang shah alam. hehe lagipun plan nak jalan2 area shah alam tu, ntah mana nak pergi ntah, taram jer lah kan.

Tapi, yang nak diceritakan ni, serius hari ni penat giler lah. tak tahu la kenapa. mungkin makan banyak kot. tp rumah jiran belakang rumah, hany xmakan nasi, makan makaroni jer, lepas tu rumah shah alam pun sama makan roti jala sate 5cucuk dan kuih 3jetul. eh lepas tu nak balik makan eskrim. jarak makan antara dua rumah ni dalam 4jam jugaklah

dia punya penat tu rasa macam tak larat gila lah. sampai takde mood nak jalan2 or ushar ushar barang kt pkns tuh. tengok tengok, pastu ajak MZ balik. teruk benau lah keadaan kepenatan sekarang ni. riso sangat ni, sebab nanti kan nak buat keje outstation ke apa ker, takot badan tak larat sangat.

sampai rumah kul7, sempat lagi lelapkan mata sebelum maghrib, MZ memang marah kalau tido lepas asar then dekat dekat maghrib lak kan. tapi kali ni, tak mampu nak hirau, letak kepala terus terlelap.

kena ambil supplement jugak ni, tak leh jadi mcm ni nih…hadeih…

Komen
11 Komen

11 comments:

Masha Meisters said...

aloo....shianyer dye....xpe,pelan2 ye :)

No Lan said...

kesihatan kena jaga gak hany..No skang pun br start makan suplimnt..nk try berkesan tak ngan tubuh no..tu pun sbb dr yg suggest..tuk migrain..>>>http://networkedblogs.com/B0ZOT

Chic Na said...

jaga kesihatan ya hany. rehat cukup2.

Cik Nur said...

jgn lupa jaga kesihatan ye.. :)

Dayana Bahar said...

badan perlukan rehat.. letih itu tandanya walaupun makan cukup....

wida said...

penat beraya..x pe sekali sekala

Si Matatajam said...

Murah rezeki Hany..makan free..penat pun takpa..ha ha..

Cik Aini said...

jauh nya smp 4 jam jarak 2 buah rumah tu kan..sbb tu letih kot =)

Miss BaNu said...

rehat cukup2 semoga kembali cergas dan sihat yer..

lelamaisara said...

alahai ciannye..pelan2 kayuh ye..;)

9n0L4 said...

penat tapi puas hati kan. hee. dpt mkn. tapi kne jage mkn ye. ;)