Ini Wilayah Hijau: Gigi yang 'kurus'


22 November 2009

Gigi yang 'kurus'



sunday morning,
waa...rajin menghapdet yer hany...hihihi hari ni hany xmasak utk brkfast, terus suruh MZ mkn lunch...eh brunch ler...semlm hany masak bihun goreng jer...so pagi yg terluang ini, hany hapdet blog jer...;)

hany upload siap siap gmbow nih, sbb nye nak upload kemain sosah ler...hehehe udah tenet slow, agak2 la kan...

last month hany ade g coci gigi, and then doc tuh ade la ckp sket, lebey kurang cadangan la kan...disebabkan gigi hany nih, 'kurus'....jarang la kengkawan...korg mesti prasan kan, bile hany senyum mesti nmpak gigi yg jarang tuh...tp xtau la kot xprasan kan...ha belek la balek gambow hany tuh...;)

ok, doc  tuh cakap la, dia cadangkan hany trim gigi hany tuh bagik kurus lagik, then nnti dia akan pasang gigi baru...ala mcm letak gigi lain kt gigi yg dh kurus tuh, mcm sarungkn la kt gigi kurus tuh...so nnti gigi akan rapat la balek kan...pastu hany pon tanya laa:

Hany : kalau gigi jarang cmni nape doc, ada ape2 ker...
Doc : eh, xde ape...tp stgh org tuh xsuke gigi jarang...
Hany : eh nape lak xsuke...( seyes xtau ape sbb xsuke gigi jarang...ke hany yg slow )
Doc : bile senyum kan, xlawa nmpak gigi tuh jarang...ade org yg xsuka mcm tuh, nmpak x chanteq
Hany : eh, sy suke gigi sy macam nih

uisshhhh, tolong yer...hany sangat, amattttttttt menyukai gigi hany yg jarang ini, idokler hany nk rapat2 kan laaa...bior dia mcm nih...and hany jugak sukeeerrrrr bile hany senyum nampak jarang jaarang itu...suker ok!
xkkan la ku rapat2 kan gigi ini ok...bior je dia mcm ni....

eh, ade kebaikan tau gigi jarang nih...kalu makan ape2...selamat yer...cebisan makanan pasti tidak akan terlekat ye kengkawan...see ade kebaikan kan...saya suker gigi saya.

hany igt lagik, masa hany darjah 3 kot...ada sorg brader jiran hany, skrg dah arwah dah...dia slalu cakap kt hany supaya jaga gigi hany betol2...dia suke tgk gigi hany...dia ckp senang nak jaga n gosok gigi...sbb jarang...

pastu, senior hany masa skolah menengah pon slalu tegur gigi hany, dia pon dah arwah...dia suke sakat hany, hany kan jenis suke gelak...pastu xlokek ngn senyuman kan...jumpe jer, mesti akan cakap cmni "eh, gigi mu  makin jarang laaa, ha habis laa"...pastu nnti seme org gelak je dgr dia ckp cmtu...tp hany xkesah sbb hany suke gigi hany....


ni gmbow hany yg slalu korg nampak...ini lah senyuman ku yg nampak jarang jarang
itu gigi...


test: senyum xnmpak gigi...ishhh xbesh jer kan!



~~ jgn komen pasal hidung...itu pon trademark ku...hahaha, sweet ape ~~
~~ MZ slalu brlagak idung dia mancung, xmcm idung hany ~~

Komen
0 Komen

No comments: