Ini Wilayah Hijau: Balek Kampong...


26 November 2009

Balek Kampong...

Hari ni, hanynye lagu tema,

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Balik kampung oh oh...( 3X )
Hati girang
Ho ho... Balik kampung (3X)
Hati girang

Terbayang wajah-wajah yang ku sayang
Satu-satu tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti




Hany ngn MZ akan balek kampong hr nih...woooo beshnyer...xsabau nak balek...hany cuti hari nih, MZ lak half day...so around 3 kitorg akan bertolak balek ke klntan dulu, then sabtu pagi akan bergerak ke Ganu...

ni jadual hany raya raya nih..xla pack sgt pon tp mcm penat ler...

Khamis 3pm: ke Kelantan 
septtnye 8,9jam dah smpai, but ni raya mau nye 12 jam baru sampai, itu tak dikira banjir lagik nih...ayoooo tapi dgr prkembangan kelantan dah semakin reda rite?

Sabtu 7am: ke Terengganu
Amek masa 3jam jer...tapi harus diingat...ada jalan kelantan ke ganu yg ditutup akibat banjir...aduissshhh doakan semoga semuanya okeh yer...

Sabtu pagi until 2pm: Kenduri umah makcik
inilah antara sebab2 hany balek kg nih, ni makcik paling rapat ngn hany, mcm mmbe2 la...gossiping, guro senda, wlaupon umur dh nak masuk 50...penat travel xhabish lagik nih, nk kena tolong2 lak n ih...hehehe MESTI tolong maaa....masa kenduri hany, makcik antara yg banyak mengerahkan renaga utk kenduri kendara hany....

Sabtu 3pm++ : Gathering SNEBMA
InsyaAllah...ni last minit nye planning nih...xsure jadik ke tak...seb baek gath ni kt kg sebelah jer...so xyah drive jauh lak kan...seyes sejak 2000, xpernah lagik kitorg kumpol same SNEBMA nih...harap2 jadikla n seme dapat dtg....


Ahad pagi : amek kad nikah & shopping
hehehe, shopping still masuk list nih...ayoo balek ganu maaa, kena la mmbeli belah kt ganu nih...tp konpem jem gegilerzzz coz? ok awal DEC nih, adaa pertandingan kapal layar , MONSUN CUP...yang mana diadakan di PULAU DUYONG...international event...sah sah la penuh org hokey....seb baaek kg hany ke bdr KT bley naek bot...so bley kurangkan jem tuh...bagush kan! Mehla ke Pulau Duyong....




Ahad 12++ : Ke Selangor...
ni pon belom tentu lagik kul12 balek nih...hahahaha, ummm ni pon smpai slangor xtau la jam brape...septtnye 8jam shj...bajet je 10jam kan...


Isnin : keje
alhamdulillah...seb baek isnin ni hany keje kt HQ MTSB, kalau kt JB mamposss laaa kul5 pagi dh nak gerak...

aperpon, kena berkorban kan, bukan selalu kengkawan oiiii...ni la masanye nak jumpe ngn sedara mara semua kan...Pantai timur pephm la kan...sambutan raya haji sgt meriah k...so seperti raya aidilfitri, sedara mara akan berkompol...

harapan hany...
korang doakan gak eh...semoga perjalanan hany n MZ, serta semua rakyat Malaysia yg travel...selamat ke kampong dan selamat kembali ke rumah masing masing...ameen....
Komen
0 Komen

No comments: