Ini Wilayah Hijau: ~~ Teringat akan Zaman Persekolahan ~~


17 November 2009

~~ Teringat akan Zaman Persekolahan ~~



Hany kat opis lagik, hari nih mmg plan nak balek pas maghrib...perot tgh lapoo sgt nih...uisshhh asyik lapoo je dia kan...xtau la nk ckp ape...tapi MZ slalu ckp hany perot beso...sbb tu sokmo lapooo...sket sket lapooo sket sket lapooo....habis nak wat cmno, dah lapoo, xkkan nak cakap kenyangnyer....huhu dh isteri dia nih jenis kuat makan...harusla sokmo lapoo kan...

ha,
jam menunjukkan 6++, tetibe kan, hany teringat akan waktu zaman persekolahan dahulu...ha korang dolu masa sekolah...hany nih ketua komander utk persatuan Puteri Islam tau...ha gelak gelak...nape, xpercaya eh hany join Persatuan Puteri Islam (PPI) eh?...ceittt mmg la pakaian dia pink kaler...tapi ms sekolah hany xsuke hyejau lagik tau....


sumber: google

masa zaman hany uniform dia cmnila
baju kurung...



sumber:google

ni yg latest kot...
sumpah hany xtau, hari nih br tau sbb google nak carik uniform PPI

giler jelesh....apesal xbuat dr dolu dolu lagik....eiiii mencik...tapi ok gak dolu2 bj kurung kalu tak, meesti buruk hany pakai, dgn bontot beso...dada beso...auuuwwww...kan ramei yg tergoda lak kan...nnti balek raya haji, hany amek gmbow2 zaman persekolahan, hany tunjuk betapa chubby nye rohani ketika ituh....mesti MZ lagi terkojut hahaha....

masa zaman sek menengah, hany ade group SNEBMA...kalu korang igt sejarah, group kitorg di ambil sempena nama parti ape tah kt sarawak kalu xsilap...nama parti tuh SNAP kot...sowii rohani xsuker subjek sejarah, maka rohani xhengat yer....Sue, Nor, Eida, Bed, Mah, Miha, Ani.....ANI tu adalah Hany yer...hehe la ni hany...ngader kan...xper janji chomey...

dorang nih seme nya persatuan Ranjer Puteri (xtau beol ke tak eja yer), alaa senior sket dari Pandu Puteri tu...hany sorg je la PPI nih...maka, masa nak naek sek.men yg pagi...dolu sek hany form 1 n 2 ptg, form 3-5 pagi...hany pon pergi la jumpe ustazah hany, mintak nak kuor PPI sbb nak join Ranjer kan...sebab nyer???

1) Latihan xskali, so susahla hany kena g sorg2...
2) xder geng, xbesh langsung
3) uniform xbesh baju kurung...eiii rimas laaaa
4) PPI ni, seme nya skema jer...hany ni jenis huha huha...

ha, cokop kan sebabnya utk hany pindah kan...kokoh kan reason dia...sokong laa...ishhh...tapi idokler hany bgtau mcm tuh kt ustazah hany...hany bgtau reason yg pertama jer...korang tau apa ustazah tuh cakap kt hany..." awak ni rohani, mana awak boley tukar sesuka hati awak, awak tahu tak, ini akan menguji kesetiaan awak bersama persatuan...awak tahu kan kesetiaan itu penting....."

adeiihhh da start dah cramah dia--> dalam hati jer....belom sempat ustazah tu habiskn ceramah dia yg entah bila akan habis...hany pon jawab, "okay ustazah, saya tak jadi keluar...saya pergi dulu yer ustazah" toink toink toink, hany terus berlalu pergi....eh, kurang ajar ke tuh? hahaha masa tuh hany xrasa kurang ajar...sbb hany cakap elok2...malas nk buat hal sbb nnti akan selalu jumpa ustazah tuh...sowiii nama xmoo ckp...dia baek sbnrnyer...jadi ikotkan je la...

Padahal kan, sbnrnye ustazah tuh xnak hany kuor dr PPI, sebab nya:

1) mestilah sbb hany komander yang bagush...tip top maaa
2) lagipon mane ade calon dah nak jadi komander time tuh
3) semenye jenis skema, komander kena la suara kuat...ni sorg2 ayu xhengat mane bley kan...

hahaha, berlagak ko yer hany...

kalu g miting, untuk perlantikan ajk kan...hany mmg malas nak g, sbb dah tahu hany akan jadik komander...ceshhh berlagak lagik ko...even ade yg calon hany jadi naeb pengerusi ker, mesti ustazah tu xmoo...see, betol kan apa hany cakapkan....

pastu kan,
kalu ade miting yg memerlukan pakai uniform tuh...ayyooo mesti menggeliat je hany...knaper?

1) rimas, baju kurung kan...
2) kena pakai singlet...sbb baju putih jarang...
3) kena pakai kain dalam lagik...pink kan jarang jugak...

macam dah panjang je...nntila smbung lenkali lak...umm,

nnti hany akan citer pasal:
1) hany menang "Komander Terbaek Sekolah"
2) hany dera anak buah smpai ada yang tercabut panty...oooppssss
3) ponteng bengkel ADD MATH semata mata nak g camping....

and...nnti la hany citer eh...ishhh kan besh ade gmbar hany gnn  uniform PPI tuh...mesti cumel...auww pink kaler u....
Komen
0 Komen

No comments: