Ini Wilayah Hijau: 'Terputus hubungan' selama 12 jam


11 November 2009

'Terputus hubungan' selama 12 jam




owhhh,
sowi, hany mmg xpandai sgt nak letak tajuk untuk entry hany...kekdg hany rasa tajuk mcm xkena lak ngn entry;)

ok, meh nak kabo kan...
hany skrg tukar pakej utk talian hp hany, tapi still gune cik C lagik laaa...pakej je bertukor...mmg hany pueh hati ngn cik C nye talian...hehehe wlaupon skali buat hal tuh mmg sgt menyakitkan hati laaaa, nak maki hamun pon ade kan...

segala bagai form dh di isik last week...numbe MZ, kena tukar sim laen, but still numbe same...so semlm, slasa dptla sim br tuh, info mengatakan NOTIFICATION akan di htr ke sim lama bila mana sim baru di activate kan...so the same thing la hany bgtau MZ...

tup tup, jam 7++ hany msg, no reply...ok la maghrib kan...then hany elok landing dpn tibi nk tgk brite, hany msg lagik 8++ laa, still no reply from my hubby...dekat2 jam 9, hany kol... amboi, ada awek angkat lak, sambil ckp "the number you have dial is NOT IN SERVICE", ceitttt pttlaaa...hany check delivery report... semua message hany FAILED.

tetibe rs, aaaaaa lost contact ngn MZ...da la xde phone umah, numbe jiran lak xder...hahaha, then hany teringatlaa, area umh kitorg ade wifi...slalu gak laa online mlm2...so sepntas kilat hany gunekan servis FACEBOOK SMS, under celcom yg mana charge nya hanya rm1/week....hany pon create post byk2 suruh MZ change sim kad kan...kot kot dah activate kan new sim tuh...skali xde reply langsung....

owh ya, utk FB SMS nye servis ni, kalu org msg, comment, reply ke ape akan masuk message kt kite, kt hp...so bg hany saat ini, cukuplaa kalau MZ reply kan...

dengan rasa segan dan malunye, hany sms incik bubu, mintak dia tlg kabarkan pada suami tercinta...seyes sgt segan n malu serta rasa menyusahkan tau...bu mekasey bebyk tau...jam 10mlm hany da masuk bilik da...rasa mcm ahhhh xtau nk buat aper laaa....huhuhu br brape jam je xdpt cntact MZ...

jam 12, bubu kol, dia da depan umah hany, tp mcm da gelap jer...umm mesti MZ da tido...bubu siap ckp cmni; "kete ade, motor ade, xde ape ape la tuh, dia ada kt umah"...owhhh bubu telah berjaya menenangkan hati yg sedang riso ini....lepas end call ngn bubu, cik nard anto msg, "k.hany, husband k.hany htr msg kt fb, mintak call celcom, dua2 sim xaktif"....Alhamdulillah...sekurang2 nya hany dpt gak brite dr MZ, even melalui org laen..sungguh tenang...smbung tido....

sudahnya, lebey kurang jam 11 td, br la MZ htr msg menggunakan number dia...fuhhh hany sgt happy... giler tak, hany reply msg, mcm xjumpa n xcntact sebulan...uhhhh....

ok, hany xmoo cite ape jadik ngn cik C psl prtukaran pakej tuh...yg pasti hany ad ekol C centre n org yg brtanggungjawab atas prtukaran nih...ok xmarah2 pon, sbb benda da jadik...and rsnye xde ape2 sgt...hany je yg ngader ngader...rasa ape2 tah....

and yg paling nasib baek, hany xterputus hubungan dgn mak hany, mak punye number ok...masih boley dihubungi and xperlu tukar sim....

tapi kan kengkawan....
honestly hany ckp laa...semlm mmg hany xtenang sgt...rasa mcm lame sgt xdpt contact, rasa mcm...isshhh xtau nk gambarkan...smpaikn hany tido awal, kul10 ok, mane pernah hany masuk bilik, tido jam 10...pastu rasa xtenang...air mata xyah ckp laaa....dah ngalir, tp xsederas hujan musim tengkujuh kt ganu laaa...dahla kitorg xley chatting, email pon xley sbb opis dia kena block seme dah...itu la yg buatkan hany rasa xtenang....

hurmmm....
yg pasti, sgt2 berterima kasih pada bubu, cik nard....to owner wifi jiran kitorg tuh; sbb xletak password, mekasey...huhuhu....

oklaa. hany da tenang ni...hehehe ameen...daaaa
Komen
0 Komen

No comments: