Ini Wilayah Hijau: DANGAI


12 November 2009

DANGAI



Korang pernah dengar kuih bernama DANGAI? huhuhu, hany br je dengar hari, 1st time ni...hehehe maka kena di cube la kan...rugi wooo...bukan selalu dapat tgk apatah lagi makan kuih kuih seperti ini...

ok, jom kite tgk cmne rope kuih Dangai nih...



 




hany tanya la akak kt kedai tuh...ape bahan bahan dia, yang hany pasti n nampak jelas di mata adalah kelapa kan!....antara bahan bahan nya lagi adalah, Kelapa, Gula and tepung kalau xsilap...huhuhu sowiii xbrape hengat sgt....

rasannya, ummm boley tahan laa...adap jugak...

aina ckp dia slalu je tgk kuih nih, katanya kt utara banyak jer...ummm yg pasti hany rasa la kt ganu mcm xdok la plak...hohoho kot hany yg xpernah makan agaknyer...aperpon...sronok bile dpt rasa mkanan yg xpernah kite rasa ni kan...

and...
cuba jangan xcuba, sbb belom tentu lagik kita akan dapat rasa benda benda baru macam ni kan...;)

** adap=sedap**
Komen
2 Komen

2 comments:

fiezaradzi said...

ahah..mmg nama die dangai.. sedap.. suker sgt makan. kt kl ni lau de kt tmpat org jual apam balik kt psar malam.. insyaAllah de..

suamihanyisterizuki said...

owhhh...

adakah hany jer yg xtahu...sedap kan, seb baek hany ni jenis suke try, kalau tak rugi jer...duk tmpt org, tp makan yg same jer...