Ini Wilayah Hijau: Sedikit down.....


03 November 2009

Sedikit down.....




Tak tahu cmne nak citer...
tapi ape yg hany nak tulis kt sini adalah apa yg hany rasakan...bukan nak blame sape2 ok...bukan nk merungut ke, nak complain ke ape laaa....

ummm,
sejak dari hari hany nikah untill now, hany ngn MZ berjauhan, weekend je bersama...yer kt JB jer... mmg secara general nye, alaa dekat je hany oiii...4jam je...ummm

ok, memuler mmg la ok, xkesah...tai dah lame sgtnih, seyes rasa down la kekdg tuh, seyes terasa ok. xkesahla ade yg nk kata hany lembik ke hape ker...tp hany yg lalui yang rasa nih...hanya hany yg tahu k...banyak segi nak kena pikir....duk jauh...

:: Masa ::
of coz la masa ngn hubby sekejap je kan, cth mcm hany jumaat mlm balek ke SK, +-10 mlm br smpai...then ahad da nak kena balek ke JB. skrg ok sikit sbb hany numpang supervisor, balek isnin pagi.


::PENAT::
of coz la terasa penat kan...ko duduk dlm bus je hany, xpon kete jer...kawan kawan, itu la yg mmbuatkn hany penat ok...masa awal2 travel every week....hany smpai kena jumpa doc, mintak ubat utk lenguh2 badan...smpaikn setiap kali pergi doc siti fatimah bg mc 2hr ok, sbb badan xcukup rehat sepenuhnya...

ni xmasuk lagi kalu hany pregnant kan...


::DUIT::
umm, sah sah la kena spent duit utk tambang kan...mls sgt nk ckp pasal duit nih...


nape hany xgilir2, minggu ni balek minggu depan xyah balek, dapat jimat duit, dpt save tenaga kan!!!!a'ah memang hany pernah terpikir, tp start dari 31.july smpai skrg hany balek every weekend, seyes xsanggup utk tidak balek menemui serta menemani suami tersayang ok....

hany tau jauh di sudut hati MZ, mane ade suami nk berjauhan ngn isteri kan, tp slalu hany ty dia akan ckp ikot hany la...mane bley tinggal suami lame2 kan!!! sangap ler suami...huhuhu gatei... oppsss jgn lucah2 hany...betol la kan...cube korg tanya suami korg cmner?

hany sedar,
bukan hany sorg je hadapi mslh mcm ni kan...lagi teruk dr hany lagik, along fateha, jauh ke srwk sane, haaaa lagi teruk kan..aperpon skrg nih, nak tak hany kena hadapi...cuma kekedg dia dtg emosi yg mangkuk, tetibe down, tetibe sedey, tetibe haru biru...

hany
berharap sgt project nih dpt habis sepenuhnye bulan12 nih, owh yer...kemungkinan besar, hany akan berada disini utk 3bulan lagik, maintenance period after deliver project....haiyoooo and rase rasenyer lah hany la yg akan tinggal utk maintenance period nih...uhhhh see, datang lagik haru biru...oklaa xmoo dah emo naek lagik...hope kawan2 doakan gak, supaya hany dpt balek and tinggal ngn MZ cepat2...ameen....
Komen
0 Komen

No comments: