Ini Wilayah Hijau: ERROR, check betol2 la hany


11 December 2009

ERROR, check betol2 la hany

dah 2hari,
hany duk solve kan 1 error nih...
error masa nak publishkan CAD drawing to flash drawing...punyer la bagai try...siap send kan issue ni pada boston tech support lagik...bagai...siap 2,3 email berbalas....


ni error nye, masa nak publish to flash drawing
JIT problem....


Archibus ni special nye sbb dia ade link dgn CAD drawing, then bley publish to flash format and dwf format. flash format nih, bley view thru ie, mozilla and mane2 yg support flash la kan...while dwf nih, view kt ie, mozilla xsupport...and thru archibus windows....thru this drawing, bley trace location room, furniture, equipment laa....thats y la, kena publish to flash or dwf...coz autocad drawing mane bley view thru ie kan...beso dol file dia....

then,
ise jumpe prob nih....b4 this xder ape problem pon, siap dh ratus floor plan dah publish...siot tol...

tech support suruh check DEP setting kt pc....


fine, setting dah betol dah....

check punye check...masih error lagik...smpai 2malam keje balek kul11, check this error and also siapkan keje laen gak...last skali semlm hany find out this error...jumpe masa try publish lagik semlm....


see, error dlm box paling bwh...
"THE NETWORK PATH WAS NOT FOUND"

bukan sebab xde network k...
tapi ishhh budus tol..silly mistake tol....archibus dh define awal2 ke folder mane file yg dah di publish akan di save...yg bengang nye...setting tuh tertukor...should b \\Afm17\projects\test\reports tapi skrg dh tertukor ke \\projects\test\reports , eiiii sape tak bengang kan.....arghhhhhh....

tapi,
salah ko gak hany, apesal ko xcheck setting awal2 ha???
bazir banyak masa...siot tol....


tapi,
sape yg gatal tangan tukor setting nih???

Komen
1 Komen

1 comment:

GadisHijau said...

rindu zaman buat koding, haihhhh :(