Ini Wilayah Hijau: Ni adek punyer ker?


17 December 2009

Ni adek punyer ker?




ha,
kengkawan, sekarang ni ada World Marching Band Competition, yang diadakan dari 15 hingga 19 September 2009 ni, di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, Cheras.

Ha, hany ade citer pasal kawad nih, hahahaha ade je kaitan ngn ko eh hany....eh mestilah, kenangan lalu banyak, so nak share ler sikit, citer citer sket....


korang dh tau kan, hany ms skolah dolu jadi ketua kawad kan...utk persatuan yg uniformnyer pink tuh (ummmnyampahhh), ha, sore hany pon mmg kuat, thats y sesuwei benor jadi ketua kawad nih...and masa matrik pon hany jd ketua kawad gak kejap...

ok, kembali kepada citernye...
seingat hany hany form5 masa tuh, and kitorg mmg xdibenarkan join actvty dah sbb dah dekat ngn SPM.tapi masa tuh ada pertandingan perbarisan sempena hari Kemerdekaan...so sekolah hany hantar la wakil kan...

Peserta agak ramai...dan dibahagikan kepada bbrapa group mengikut tahap kemahiran serta kepandaian kawad mereka...hany diminta utk tolong mengajar kawad utk pasukan yg akan bertanding nih...owhh mmg hany suker of coz la hany stuju...(xsedar diri dkt nk exam dah ni...). kebetolan hany dapat group yg xbrape mahir kawad ni, and most of them sesi petang and seme pompuan...mmg latihan kawad diadakan petang...hany n the gang mmg xbalek umah la kalau ada latihan kawad nih...sayang sekolah beb...hahaha

uztazah hany ckp, hany garang masa ngajor...hahaha pernah ada sekali hany geramm sgt, smpai tgn ni tercubit r kaki budak tuh, hahaha uztazah nampak...siap kene bebel lagik...

"rohani, awak mana boleh cubit2 murid murid ni, sentuh pon tak boleh"

"geram la ustazah, asyik salah jer"

"dalam mengajar ni kena bersabar, mcm mane awak nak jadi cikgu kalau
mengajar mcm ni pon tak boley tahan"

"sape nak jadi cikgu" --> dlm hati berbisik ;)

hehehe melalut lak,
hany xigt la brape org hany dapat utk diajar, tp around 30 gak laa...ade antara mereka pakai track suit and ada yg pakai uniform sekolah...dari depan gate sekolah, hany suruh mereka berjalan menuju 2nd gate...then kt situh hany suruh dorg hentak kaki...and bile time berhenti...mak aiiiihhh cam taik lembu jatuh...klepek klepek, xseragam langsung....

wooooo,
terus naik hangin hany...smbil mulut bebel bebel...smbil tuh hany keliling perbarisan yg disusun 3baris tuh...hany suruh dorg ulang lagik hentak kaki...bila stop, sama lagik...hany bebel lagik....then smbil tunjukkan kat depan dorg...camne nak kira, cmne cara angkat kaki...camne nak 'matikan' bile arahan berhenti....

then,
hany suruh ulang lagik...still same lagik...then, hany bengang hany suruh dorg hentak kaki agak lama, smbil hany keliling cek sorang sorang, gila kental ko hany....pastu hany kembali ke hadapan barisan...hany dah mula nak bagi arahan berhenti...then, dekat tengah2 barisan...hany nampak mcm ada benda pelik....

budak tuh pakai uniform sekolah...dgn kain agak senteng (maybe nk senang utk kawad) then hany nmpak ada benda asing kt kaki dia bergumpal kt situh...tp dia maintain je hentak kaki tanpa hiraukan benda tuh...hany cm tertanya tanya la...lantas hany bagi arahan berhenti...

pastu hany pon bergerak ke dalam barisan...pergi dekat and tengok ape benda tuh.budak tuh mmg rilek giler...dh smpai dekat...shoooottttt PANTY beb...hany dah nak tergelak besar dah...tp sbb xnak malukan dia hany diam...

pastu hany ty soklan bodo kt dia
"tu awak punyer ker?" --> bodo giler bile pikir balek ty cmni...

dia angguk jer...hany sengeh then hany ckp kt dia...

"dah, cabut and pergi bilik air, pakai balek"

then, terus hany keluarkan arahan kt ahli lain utk buat 'bunga' yakni keliling budak pmpuan tuh utk lindungi dia...so masa ahli lain buat bunga, hany suruh dia amek panty masuk poket and g toilet pakai balek.... ropenya, ada bbrapa org budak laki nampak...yg tgh ngajar group len gak,

"ani, ko ajar kawad ke ajar maen sarkas"

"aku ajar buat bunga laaa...ko mana tahu" sambil hany gelak, seyes xtahan beb.

then, budak tuh keluar barisan menuju terus ke toilet...
elok je budak tuh beredar...budak budak laen terus gelak sakan...sioottt je budak2 nih, and hany pon bior je dorg gelak...coz ahany pon xtahan nk gelak...gamat gakla sekejap tempat tuh....

semenya salah hany laaa...yg hany suruh dorg hentak kaki lama lama nape...cmni, korg bley imagine tak, dgn pakai kain skolah, pastu korang hentak kaki lama lama...pastu lak dia nye panty mcm dh longgar....ha, aper lagi, terlucut ke bwh la panty dia....and fyi, panty dia sama dgn panty yg hany sedang pakai waktu tuh...hahahaha tu yg hany xtahan nk gelak sbnrnyer....seb baek gue pakai track suit...hahahaha

around 5minit,
hany suruh budak2 lain masuk barisan, nak start balek kan....pastu kan, budak pompuan tadi, datang balek terkedek kedek and amik port dia dalam barisan. mmg slumber budak nih...bagus semangat yg kuat...kalau budak laen rasanya mampos xmasuk dah perbarisan tuh...dah la kena gelak tadi kan...

then hany tanya,

"ni betol ke boleh kawad nih?, saya nak suruh buat latihan hentak kaki lagik nih"

dia sengeh jer, sambil budak budak laen gelak balek...hahaha jahat la mu hany

tapi,
seyes la, budak nih semangat dia kuat beb, fuhh tabik spring r kt dia, toing toing toing...

moral of da stori: pakai panty yg ngam ngam ngn korang...;)
daaaa


sekadar hiasan : thanks mr.google ;)



Komen
2 Komen

2 comments:

Nora said...

perghhh.. malu giler sbnrnye.. tp bdk ni mmg jiwa kental tui. ko hany, lg garang dr aku bile jadi commander.. aku pun x sekejam ittew dulu.. hihihi!

suamihanyisterizuki said...

hahaha,
mane ade garang kaknora...tp kes ni mmg lawak gilosss laaa, setiap kali ulang cite ni ngn mmbe mmg gelak sakan laa...

tapi,
bagus budak tuh, smangat tuh penting....