Ini Wilayah Hijau: Permulaan yang bagus, 1Muharram, Jumaat


18 December 2009

Permulaan yang bagus, 1Muharram, Jumaat




Hany : B, sok g exercise nak?

MZ : mcm mls je huhu -->(tgk, xsupport bini lgsg kan!!)

Hany : eiii, tgk, b niii, sian ke syg...

MZ : apa kata syg g beli kuih jln kaki

Hany : Tu xsesuwei lgsg la.eiii tgk suami xssuport lgsg isshhhh...

MZ : Doc kate jalan pon ok

Hany : tp tu xsesuwei la b.b xsyg bini b ke?da la xramai org, kan ada indon ke kaco syg cmner?

MZ : kita g jln skali laa

Hany : ok, kalu b teman ok, xmboh g sorg...


tengok MZ nih, kalo hany ajak exercise ke ape ke...ade je alasan dia...sian bini dia nih...kan kan!!! tapi kan, 1Muharram 1430H, jam 7pagi, MZ teman hany g joging...hehehe suker u...memuler plan nak jalan2 jer... smbil jalan ke gerai jual kuih utk beli breakfast kitorg...oiiihhh jauh gak tau gerai tuh...kuor habis peluh2 ni ha..

Satu permulaan yg baek pada pagi 1Muharram nih...hehehe...


green for her, red for him ;)



tengah2 brjalan warm up yer b...


memuler plan nk jalan2 jer,
then kitorg pon warm up laa...sbb MZ ckp, jom la joging jap...yeahhh akhirnya dapat joging...walahaiiii lame bebonar hany xjoging since dah nikah nih, hehehe, 'exercise' laen jer kan...oppssss jangan jangan...xmoo luc luc hany..;)

lebey kurang 15miinit kot joging...huhuhu bley tahan...berjaya gak hany joging, heheh stamina masih ade yer...
tapi, hany ketinggalan la...MZ dah terkedepannn saner nun..keno tinggal....


tgk suami ku nun jauh disana meninggalkan isteri....

nak ilangkan peloh, kitorg jalan jalan menikmati keindahan pagi disekeliling taman smbil menuju ke gerai nasik lemak...hahaha


muke pas joging, mandi tau!!!




my hubby....



hany terpaksa pakai sweater tuh, sobabnyer hany nih mana la ader tshirt lengan panjang kan., dah tu kecik kecik lak tshirtnya..xlulus la 'sirim', so kena la pakai sweater tuh....pasni nak kena beli tshirt lengan pnjang ler...and yg labuh....disebabkan memakai sweater...maka peloh yg terhasil 3kali ganda la kan...baguih ape kan...!!!gud....




aperpon suker la hari nih, permulaan yang bagus, 1Muharram, Jumaat...semoga hari hari yang akan mendatang menjanjikan kesihatan, kebahagiaan, kegembiraan serta keredhoan, kerahmatan dari NYA...ameen...

** B, tengkiu teman syg, next week pegi lagik eh**





Komen
3 Komen

3 comments:

P0cAhoNta$ said...

Best, best! Partner kita sememangnya menjadi penguat semangat menjayakan azam kita. lgpon dua2 dapat faedah kan kan. hehehe

suamihanyisterizuki said...

betol tu ira,
seme nak ajak buat sama2 even bley buat sendirik...

tp payah benor nak mengajak dia exercise...mentang2 bdn dia xnaek kalau x exercise....

Nora said...

hoh.. sama je lar ngan si uncle tuh. kite beria2 workout nk kurus (dulu lar, sblm pregnant lg). ajak dia join, suh slimkan perutnye yg memboroi tu.. ampeh xmo.. malas! best tau hany, jog & exercise kat umah skrg. very privacy.. ade tools2 exercise 2-3 bijik. ok lar tuh..