Ini Wilayah Hijau: "mereka" datang lagik...eiiii geliiii


07 December 2009

"mereka" datang lagik...eiiii geliiii




Suatu ketika dulu...ummm dalam bulan Ogos....
kitorg dah pernah bersihkan sarang2 mereka ini...eiii dgn kaum kerabat dia, kami dah hapuskan...owhhh idokler hapuskan...tapi dah tabur sulfur...dgn harapan mereka terhapus....

tapi....
weekend baru nih, mereka kembali lagik...uhhhhhh.....
hari jumaat, hany MC....fuhhh beshhh smbil tunggu baju siap dibasuh...hany rebahkan kepala...membuta la oiiii...
pas sejam terjaga...baju dah siap...terus keluarkan, nk g jemur kt luor....

elok, hany bukak pintu, and melangkah keluar...arghhhhh ternampak la mereka mereka in...berduyun duyun, mcm kawad kaki lak....sebatalion mereka....eiiiiii geliii....mereka berjalan menuju ke pintu masuk....eiiiiiii cepat2 hany amek penyapu...sapu sapu sapu sapu sapu, kuis kuis kuis kuis kuis....ke longkang balek...

pastu,
sepantas kilat, amek ridset, spray depan pintu....eh silap depan grill...buat garisan depan grilll....spray banyak banyak...supaya nnti mereka ini smpai and terbau bau ridset...and larikkkkk....dengan harapan laa kan....

dah membazir, masa...sepatutnya terus sidai baju..and sambung tido...eiiii mengacoo betol mereka nih....dulu mereka beramai ramai berhampiran dapur...skrg depan pintu masuk lak....


ha, tgk tuh...eiiii geli siotttt....
tgk kt dinding longkang tuh, bapak ramai....


ni bapak ke atok mereka nih....




seyes,
mereka ni skrg dah jadi mimpi ngeri hany tau....seyes, setiap masa hany duk fikir psl mereka nih....sangat banyak laaa...koloni dorg nih...eiiii, hany tau ni mesti persekitaran rumah lembab, ditambah lak dgn lalang lalang yg banyaakkkkkkkkkkkkkkkkk.....jadi mereka ini seronok laaa kan...berkampong halaman kt sini....

pastuh,
hany dgn keadaan 'mabok', masuk rumah smbung tido....ape tak nya pekena ubat....mau nye mabok kan....elok jam 2.30...hany terjaga...terus g dapur....wohoooo...ade sekor berjaya lepas dan dgn terkedek kedek menuju ke peti ais...uuuuu, hany mcm lipas, capai penyapu sapuuuuuuuu keluar...pastuh terus amek hp, msg MZ...

"B, ade sekor binatang tuh berjaya masuk, dah sampai peti ais b, cesss betol"

ummm,
geramm sgt...xtau cmne nk buat dah....ini la masalah umah corner lot nih, kalau umah sindirik...ummm da lama da buat ape ape yg patot kan...ini menyewa....xperlaa...hadap je la kan....

tapi,
lunch hour td...sikit lega, sbb awang ckp rumah dia pon byk spesis nih...fuhhh lega laaa....maknanya ni bukan binatang felik...maknanya mmg ini spesis ade mane2 laaa....ameenn...

pasni,
nak kena meracun la plak nih....adeihhh...jadik mimpi ngeri btol laaa....
Komen
0 Komen

No comments: